Μοντέλο προκάλεσε οργή στο Ισραήλ – Φωτογραφήθηκε γυμνή με φόντο το Τείχος των Δακρύων (εικόνα)

Ένα μοντέλο από το Βέλγιο προκάλεσε οργή στο Ισραήλ, όταν πόζαρε ολόγυμνη κοντά στο Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο όπου προσεύχονται οι Εβραίοι, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι θρησκευτικές αρχές της χώρας κατήγγειλαν αυτή τη «δυσάρεστη και σοβαρή» φωτογράφιση.

Στη φωτογραφία, η 26χρονη Μαριζά Παπέν εικονίζεται να μισοξαπλώνει σε μια άσπρη πλαστική καρέκλα, στο μπαλκόνι ενός κτιρίου με φόντο το Τείχος των Δακρύων. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα HLN, η συγκεκριμένη φωτογραφία παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο σε μια έκθεση στο Βέλγιο.

Ο ραβίνος που είναι υπεύθυνος για το Τείχος των Δακρύων, Σμούελ Ραμπίνοβιτς, χαρακτήρισε το επεισόδιο αυτό «δυσάρεστο, σοβαρό και θλιβερό, που πλήττει την ιερότητα του τόπου και τα (θρησκευτικά) συναισθήματα όσων τον επισκέπτονται».

Το 2017, η Παπέν είχε συλληφθεί και κρατηθεί για 24 ώρες στην Αίγυπτο, αφού πόζαρε γυμνή μπροστά στον ναό του Καρνάκ, όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Φωτογραφία: marisapapen.com

Keywords
Τυχαία Θέματα