«Μνημείο» fake news η ανάρτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ για το Σκοπιανό (εικόνες)

Το ζήτημα με την ΠΓΔΜ όσον αφορά στην ονομασία της είναι αναμφίβολα ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, είτε συμφωνεί κάποιος με τη συμφωνία που επετεύχθη, είτε όχι. Πάντως, σίγουρα το Σκοπιανό αποτέλεσε ιδανικό θέμα για ορισμένους προβεβλημένους δημοσιογράφους προκειμένου να στρέψουν το κοινό τους προς την κατεύθυνση που επιθυμούν, χρησιμοποιώντας ακόμα και περιστατικά που δεν έγιναν ποτέ.

Έτσι, αν για τη διάδοση fake

news υπήρχε βραβείο, είναι σίγουρο πως ένας δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ θα «έπαιζε» στα «φαβορί» για τη διεκδίκησή του.

Ο λόγος για τον Γιάννη Πιτταρά, ο οποίος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία, όπου φαίνονται σκοπιανοί εργάτες να κρατούν στα χέρια τους μια πινακίδα με την παλαιά ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων ως «Μέγας Αλέξανδρος».

Ο κ. Πιτταράς, λοιπόν, φανερώνοντας την απόσταση που τον χωρίζει από την έννοια της εγκυρότητας, σχολίασε πως μετά από τη συμφωνία ΕλλάδαςΠΓΔΜ, οι Σκοπιανοί «ξαναβάζουν» τις πινακίδες στις οποίες «θα τοποθετήσουν μικρές μεταλλικές πλακέτες με την υποσημείωση ”σε ένδειξη φιλίας με την Ελλάδα”».

Φυσικά και κάτι τέτοιο αποτελεί προϊόν επιστημονικής φαντασίας, καθώς στη φωτογραφία γίνεται το ακριβώς αντίθετο: Οι εργάτες δεν επανατοποθετούν την πινακίδα, αλλά αντιθέτως την κατεβάζουν. Αυτό συνέβη τον χειμώνα σε ένδειξη καλής θέλησης από την ΠΓΔΜ, όταν και η γειτονική χώρα μετονόμασε τόσο το αεροδρόμιό της, όσο και την εθνική της οδό.

Υποτίμησε τη νοημοσύνη όσων τον παρακολουθούν;

Έπεσε ο «έγκυρος» ρεπόρτερ θύμα των fake news;

Και τα δύο;

Η απάντηση δική σας. Ωστόσο, θα μπορούσε απλά να είχε παρατηρήσει πως είναι λιγάκι… αδύνατον, τον μήνα Ιούνιο, οι σκοπιανοί εργάτες να φορούν… μπουφάν, όταν η θερμοκρασία στην ΠΓΔΜ κυμαίνεται στους 26° Κελσίου.

Φυσικά, αφού το tweet έμεινε στη θέση του για περίπου 17 ώρες και η «δουλειά» έγινε, ο δημοσιογράφος το διέγραψε…

Keywords
Τυχαία Θέματα