Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά θα τη σεβαστώ

Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων, ζήτησε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε στον πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πως ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί. «Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα

πρέπει να τη σεβαστεί» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών του με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων. Υπενθυμίζεται πως χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Edi Rama, τον Hashim Thaci και τον Aleksander Vucic.

Keywords
Τυχαία Θέματα