Μητέρα έγινε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν (εικόνα)

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Το 2017 η Τζασίντα Άρντερν εξελέγη στην πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας και είναι η πρώτη ηγέτης στον κόσμο που εδώ και 28 χρόνια αποκτά παιδί κατά τη διάρκεια της θητείας της.

«Καλωσόρισες στο χωριό μας μικρούλα μας», όπως ανακοίνωσε η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή που απέκτησα ένα υγιές κοριτσάκι,

το οποίο ήρθε στον κόσμο στις 4:45 μ.μ. (τοπική ώρα) και έχει βάρος 3,31 κιλά (…) Είμαστε όλοι πραγματικά καλά χάρη στη θαυμάσια ομάδα του Auckland City Hospital», πρόσθεσε.

Η Άρντερν ανήρτησε φωτογραφία της, στην οποία χαμογελάει κρατώντας το μωρό το οποίο είναι τυλιγμένο με μια μάλλινη βρεφική κουβερτούλα, ενώ δίπλα της βρίσκεται ο σύντροφός της, ο παρουσιαστής της τηλεόρασης, Κλαρκ Γκέιφορντ.

Η 37χρονη Άρντερν είναι η νεότερη γυναίκα που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας και μια από τις λίγες γυναίκες που διατήρησαν το πρωθυπουργικό τους αξίωμα ενώ ήταν έγκυες. Η Μπεναζίρ Μπούτο είχε επίσης γεννήσει όταν ήταν πρωθυπουργός του Πακιστάν το 1990.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουίνστον Πίτερς έχει αναλάβει προσωρινώς καθήκοντα πρωθυπουργού και θα κυβερνά τη χώρα για τις επόμενες έξι εβδομάδες όσο η Άρντερν έχει άδεια λοχείας, σύμφωνα με συμφωνία που είχαν ανακοινώσει νωρίτερα.

Η Άρντερν έμαθε για την εγκυμοσύνη της στις 13 Οκτωβρίου, μόλις έξι ημέρες προτού αναλάβει την πρωθυπουργία μετά την ανακοίνωση του Ουίνστον Πίτερς, ηγέτη του κόμματος New Zeeland First, ότι συνασπίζεται με το Εργατικό Κόμμα της έπειτα από διαπραγματεύσεις που έγιναν μετά τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα