Μήνυση βουλευτή της ΧΑ στον δήμαρχο Κέρκυρας για τουρκικούς χορούς (video)

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Αϊβατίδης, κατέθεσε μήνυση κατά του δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου, με αφορμή τη συμμετοχή τούρκων χορευτών στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του νησιού.

Παράλληλα, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε και σε βάρος των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Κέρκυρας και των τούρκων καλλιτεχνών που συμμετείχαν

σε αυτό.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε αναφέρει τα εξής:

«Την 1/9/2017 διεξήχθη το «2ο “ΔΙΕΘΝΕΣ” ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», «υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας», με τη συμμετοχή μόνον ορισμένων συλλόγων παραδοσιακών χορών της Κέρκυρας και του τουρκικού συγκροτήματος παραδοσιακών χορών από την Προύσα (Nilufer Folk Cance Ensemble/Bursa).

Μέλη και συνοδοί του εν λόγω συγκροτήματος εκ Τουρκίας, προέβησαν σε παρέλαση με σημαιοφόρο τουρκικής σημαίας και διάταξη υπό τους ήχους κρουστών που θύμιζαν βασιβουζούκους, σε οδούς του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας, με την πρόφαση «περαντζάδας», ενώ στη συνέχεια ανάρτησαν την τουρκική σημαία στο χώρο του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ», στο ιστορικό μνημείο του Ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου (των Παλαιών Ανακτόρων).

Ο βουλευτής Κέρκυρας του Λαϊκού Συνδέσμου “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” Ιωάννης Αϊβατίδης, υπέβαλε εχθές 4/9/2017 μηνυτήριο αναφορά ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κερκύρας (διά του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων), για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών (αξιόποινων πράξεων-αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων) σε βάρος του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνου Νικολούζου, του διοργανωτή του δήθεν διεθνούς «ΦΕΣΤΙΒΑΛ» και των τούρκων υπηκόων που προέβησαν στις ανωτέρω προκλητικές, μειωτικές και επιβλαβείς για το Ελληνικό Κράτος ενέργειες, στην Πόλη της Κερκύρας».

Νικολούζος: Κλείνουμε τα αφτιά μας και γυρνάμε την πλάτη

Ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, απάντησε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι «το φασισταριό της χούντας των συνταγματαρχών άνοιξε την πόρτα στην Κύπρο, αυτούς υποστηρίζει η ΧΑ. Επομένως μαθήματα τέτοιου πατριωτισμού δεν μας αφορούν. Κλείνουμε τα αφτιά μας και γυρνάμε την πλάτη».

Αναλυτικά η απάντηση Νικολούζου:

«Πάντα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το παράλογο το οποίο συνδέεται με το μίσος, την κακία, το ρατσισμό. Έμαθα για την μηνυτήρια αναφορά όσο ήμουν στο Εξωτερικό. Ήρθε ένα χορευτικό συγκρότημα, όπως όλα τα συγκροτήματα που έρχονται, είτε παίζουν ποδόσφαιρο, είτε παίζουν φλάουτο και είχαν τη σημαία τους, ποια είναι η προσβολή;

Και πέρσι είχαμε το φεστιβάλ χορωδιών και είχαμε ένα εξαιρετικό συγκρότημα από την Κωνσταντινούπολη το οποίο πήρε και πρώτο βραβείο και κουβαλούσε την σημαία του, όπως οι Αμερικάνοι, οι Σλοβένοι. Κάθε Έθνος έχει την σημαία του. Ποια είναι η προσβολή;

Εξάλλου με την Τουρκία είμαστε σύμμαχοι και γείτονες χώρες. Τώρα αν το μυαλό και η καρδιά του κ. Αϊβατίδη θυμήθηκε τώρα το μίσος της «Τουρκιάς», να του υπενθυμίσω ότι η σύντροφοί του ήταν αυτοί που άνοιξαν την Κερκόπορτα στην Κύπρο. Το φασισταριό της χούντας των συνταγματαρχών άνοιξε την πόρτα στην Κύπρο, αυτούς υποστηρίζει η ΧΑ.

Επομένως μαθήματα τέτοιου πατριωτισμού δεν μας αφορούν. Κλείνουμε τα αφτιά μας και γυρνάμε την πλάτη. Εμείς αγαπάμε την πατρίδα και το έχουμε δείξει».

(corfutvnews.gr – enimerosi kerkyra)

Keywords
Τυχαία Θέματα