Μήνυση εισαγγελέων στις ΗΠΑ για τις χρηματοδοτήσεις των εταιρειών Τραμπ

Νέα δικαστική διαμάχη του αμερικανού προέδρουΑντίθετες με το σύνταγμα οι χρηματοδοτήσεις των εταιριών Τραμπ, λένε δύο εισαγγελείς

Οι γενικοί Εισαγγελείς στο Μέριλαντ και την περιφέρεια της Κολούμπια αναμένεται να καταθέσουν μήνυση υποστηρίζοντας ότι οι πληρωμές από το εξωτερικό προς τις επιχειρήσεις του πρόεδρου Τραμπ παραβιάζουν το Σύνταγμα.

Ο

Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια παρόμοια μήνυση που κατατέθηκε τον Ιανουάριο, με τη συμμετοχή μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας για την προστασία του ήθους.

Οι γενικοί εισαγγελείς που τάσσονται με το Δημοκρατικό Κόμμα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην λήψη δικαστικών αποφάσεων κατά των πολιτικών που θέλει να εφαρμόσει ο Τραμπ, πετυχαίνοντας την μη εφαρμογή των προεδρικών διαταγμάτων του αναφορικά με την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ, των ταξιδιωτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς είναι αντίθετοι στην αλλαγή των κανονισμών για το περιβάλλον, αλλά και σε ζητήματα που σχετίζονται με την κατάργηση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, που προώθησε ο προηγούμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μέριλαντ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα