Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Φίλιππο Πετσάλνικο

Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου εξέφρασαν με μηνύματά τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, και ο ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζοντας ταυτόχρονα την προσφορά του στην πολιτική ζωή

της χώρας.

«Εκφράζω την ειλικρινή θλίψη μου για το θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου, ενός πολιτικού που υπηρέτησε τη δημοκρατία επί δεκαετίες, ως βουλευτής, υπουργός και πρόεδρος της Βουλής. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», ανέφερε στο μήνυμά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μητσοτάκης: «Η πολιτική μας ζωή στερείται μία συνετή φωνή»

«Η πολιτική μας ζωή στερείται μία συνετή φωνή. Τέτοιες στιγμές καταργούν τις διαφορές» αναφέρει o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπηρέτησε με υπευθυνότητα τους θεσμούς ως πρόεδρος της Βουλής σε κρίσιμες στιγμές, και τις ιδέες του σε όλη τη διαδρομή του» προσθέτει ο πρωθυπουργός εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Φίλιππου Πετσάλνικου και στο Κίνημα Αλλαγής.

Συλλυπητήρια από τη Γεννηματά

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φίλιππου Πετσάλνικου εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, εκθειάζοντας τους διαχρονικούς αγώνες και τη συνεισφορά του στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και τον ακέραιο χαρακτήρα του.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Φίλιππο Πετσάλνικο, έναν δικό μας άνθρωπο, από τα σπλάχνα της παράταξης, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες του ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε τον τόπο ως βουλευτής, υπουργός και πρόεδρος της Βουλής. Η προσφορά του υπήρξε διαρκής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, που τον τίμησε με τόση εμπιστοσύνη. Στην παιδεία και τον πολιτισμό που υπηρέτησε με αφοσίωση. Στη δικαιοσύνη και στη δημόσια τάξη που υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου και την ασφάλεια των πολιτών. Στον απόδημο ελληνισμό. Στο κορυφαίο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό για τον ακέραιο χαρακτήρα του και το δημοκρατικό του φρόνημα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι, Φίλιππε», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Το «αντίο» του ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου.

Ιδρυτικό μέλος και κατόπιν στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Φ. Πετσάλνικος διένυσε μια μεγάλη διαδρομή στον πολιτικό βίο της χώρας. Διετέλεσε υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του κόμματος του από το 1985 και μετά. Επίσης, το 2009 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Βουλής ενώ, από το 2004 μέχρι και την εκλογή του στην προεδρία, είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος. Η πολιτική του πορεία χαρακτηρίστηκε από εντιμότητα, ευθιξία και σεβασμό στα καθήκοντα που κλήθηκε να εκτελέσει.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του» αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλυπητήρια από τον Νίκο Βούτση

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου, εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Στην δήλωσή του αναφέρει: «Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Φ. Πετσάλνικου καθώς και στην πολιτική του παράταξη, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε επί χρόνια και ως βουλευτής αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής».

Πηγή: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Φίλιππο Πετσάλνικο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα