Μήνυμα Τραμπ για τη Γκρέτα από το Νταβός – «Θα λάτρευα να τη δω, να της μιλήσω»

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα στο Νταβός πως «θα λάτρευε» να συναντούσε εκεί τη νεαρή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τούνμπεργκ, την οποία έχει επικρίνει κατά καιρούς στις ομιλίες του. «Θα λάτρευα να την δω, να της μιλήσω», είπε ο αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Τραμπ που δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή, χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικά» τα αιτήματα των υποστηρικτών του περιβάλλοντος.

Τι είπε για τη δίκη του

Αναφερόμενος στη δίκη για την καθαίρεσή του που άρχισε στις ΗΠΑ,

ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε πως έγκειται στη Γερουσία να αποφασίσει πώς θα διεκπεραιώσει τη δίκη αυτή για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της Ουκρανίας και υποστήριξε πως ο ίδιος θα ήθελε να έχει μια μακρά δίκη με καταθέσεις μαρτύρων, όμως υπάρχουν ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφαλείας. «Το αφήνω στη Γερουσία», είπε χαρακτηριστικά.

Μακραίνει ο κατάλογος με τις «απαγορευμένες» για τους Αμερικανούς χώρες

Στην ίδια συνέντευξη σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσθέσουν περισσότερες χώρες στον κατάλογο των χωρών στις οποίες απαγορεύουν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν και πρόσθεσε πως οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σύντομα, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες, Τρίτη, πως η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να προσθέσει στον κατάλογο επτά χώρες, την Λευκορωσία, την Ερυθραία, το Κιργιστάν, τη Μιανμάρ, τη Νιγηρία, το Σουδάν και την Τανζανία.

Πηγή: Μήνυμα Τραμπ για τη Γκρέτα από το Νταβός – «Θα λάτρευα να τη δω, να της μιλήσω» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα