Μήνυμα του ηγέτη των Κούρδων στον Ερντογάν – «Ο λαός μας είναι συνηθισμένος στα δύσκολα και θα πολεμήσει» (video)

Μήνυμα αντίστασης μέχρι το τέλος έστειλε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου  ηγέτης των Κούρδων και συμπρόεδρος Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σαχούζ Χασάν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Ο κούρδος πολιτικός τόνισε ότι οποιαδήποτε επέμβαση θα βρει σκληρή απάντηση.

Μιλώντας από τοποθεσία στη βόρεια Συρία, που δεν θέλησε να αποκαλύψει, ο Σαχούζ Χασάν χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Συρία ως πολύπλοκη και σημειώνει πως «δεν είναι προς το συμφέρον του Ερντογάν να εισβάλει στα εδάφη μας». Διαμηνύει, δε, ότι «εμείς από την πλευρά

μας, ο λαός μας είναι έτοιμος και ψυχολογικά και σε όλα τα μέτωπα και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία. Είναι συνηθισμένος στα δύσκολα και θα πολεμήσει».

«Εμείς συζητάμε και διάφορες μεθόδους για να αποφύγουμε ή να αντισταθούμε σε αυτή την εισβολή. Συζητάμε με το καθεστώς Ασάντ. Αλλά το βασικό για εμάς είναι ότι θα στηριχθούμε στις δυνάμεις του λαού μας, στις δικές μας δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική εισβολή», συνεχίζει και συμπληρώνει: «αναρωτιέται ο λαός γιατί να αφήσουν τώρα έναν άνθρωπο σαν τον Ερντογάν, που σκέφτεται φασιστικά και θέλει να κάνει εθνοκάθαρση και γενοκτονία κατά των Κούρδων».

Όπως υπογραμμίζει, αυτό που γίνεται τώρα στη διεθνή κοινότητα δεν αρκεί. «Δεν αρκεί δημοκρατικά κράτη να λένε στον Ερντογάν μην το κάνει ή είναι επικίνδυνο. Ήρθε πια η ώρα ο κουρδικός λαός να επιβραβευτεί γι’ αυτό που προσέφερε στην ανθρωπότητα. Έσωσε την ανθρωπότητα από τους τρομοκράτες και ο κόσμος οφείλει να ανταποδώσει και να σταματήσει τον Ερντογάν»  και καταλήγει: «Να του απαγορεύσουν να κάνει μία γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα