Μήνυμα Χαρδαλιά για πλατείες: Ο κορονοϊός δεν κάνει πολιτικές διακρίσεις – Μη θέτετε σε κίνδυνο ζωές (video)

Σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας για τον συνωστισμό στις πλατείες έστειλε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, με φόντο και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών σε Αγία Παρασκευή και Κυψέλη.

«Μπορεί τα στοιχεία να είναι πολύ καλά, αλλά είναι έτσι επειδή εφαρμόσαμε με συνέπεια τα μέτρα. Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί, ούτε καμιά επιστημονική τεκμηρίωση το δείχνει πως θα είναι τα πράγματα σε 10 – 15 μέρες από τώρα. Μη μας ξεγελάνε οι σημερινοί αριθμοί κρουσμάτων. Αντικατοπτρίζουν το τι κάναμε πριν 10 – 14 μέρες. Το τι κάνουμε σήμερα θα φανεί αντίστοιχα

σε 10 – 14 μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Παραδέχτηκε ότι οι πολίτες δεν μπορούν να μένουν διαρκώς στο σπίτι, τονίζοντας ωστόσο ότι κατά τις εξόδους τους πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, δηλαδή χέρια, αποστάσεις και μάσκα.

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις στις πλατείες σημείωσε σε αυστηρό τόνο ότι κάποιοι προσπαθούν να δώσουν πολιτική χροιά σε αυτή την κίνηση «λες και αντιστέκονται σε κάτι».

«Επιχειρούν να αναγάγουν ένα υγειονομικό θέμα σε θέμα βαθιά πολιτικό. Ο κορονοϊός ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει (…) Κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς. Και δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει η αστυνομία. Ο συνωστισμός θέτει σε κίνδυνο ζωές» πρόσθεσε.

Έκανε λόγο επίσης για εικόνες που δείχνουν έλλειψη σεβασμού στη ζωή των ανθρώπων, υπονομεύοντας την κοινή προσπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα