Μιλάει άπταιστα κινέζικα ο «εγκέφαλος» πίσω από τον ιό WannaCry;

Το μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή που έχει προβληθεί από το «WannaCry» δεν έχει λάθη μόνο στην κινέζικη βερσιόν, σύμφωνα με ερευνητέςΤα μηνύματα στις υπόλοιπες 27 γλώσσες φαίνεται να έχουν μεταφραστεί μέσω του Google Translate

Σύμφωνα με ερευνητές της εταιρείας Flashpoint οι χάκερς – ή κάποιοι από αυτούς – που βρίσκονται πίσω από την επίθεση ransomware «WannaCry», που μόλυνε χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως, φαίνεται πως μιλούν άπταιστα… κινέζικα.

Όπως αναφέρει το BBC,

οι ερευνητές μελέτησαν τη γλώσσα του μηνύματος το οποίο εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή όταν αυτός προσβληθεί από τον ιό, και διαπίστωσαν ότι γραμματικά και συντακτικά σωστό είναι μόνο στην κινέζικη βερσιόν. Αυτό τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο συντάκτης μιλάει άπταιστα κινέζικα ή ότι το κινέζικα είναι η μητρική του γλώσσα.

Τα μηνύματα στις υπόλοιπες 27 γλώσσες στις οποίες κυκλοφορεί φαίνεται να είναι μεταφρασμένα μέσω του Google Translate, ενώ μόνο στην κινέζικη και αγγλική βερσιόν φαίνεται να έχουν γραφτεί από ανθρώπους, αν και στα αγγλικά υπάρχουν κάποιες ασυνήθιστες φράσεις.

Ο ιός «WannaCry» μόλυνε 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες επηρεάζοντας τα συστήματα οργανισμών, νοσοκομείων και εταιρειών.

Προηγούμενες αναλύσεις του software είχαν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι πιθανόν οι χάκερς προέρχονταν από το βόρεια Κορέα, ωστόσο ο ειδικός για την ασφάλεια του διαδικτύου από το Πανεπιστήμιο Surrey, Alan Woodward, ανέφερε πως ακόμα και τα κορεάτικα φαίνεται να είναι μεταφρασμένα από μηχανή μετάφρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα