Μία νεκρή με κινητικά προβλήματα στη Μεσσηνία από την πλημμύρα (video)

Μία νεκρή και σοβαρά προβλήματα αφήνουν πίσω τους οι βροχοπτώσεις και οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας.

Η νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε στην ημιυπόγεια κατοικία της, στον οικισμό Πήδημα Μεσσηνίας και φέρεται να αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν επίσης ότι υπερχείλισε ο ποταμός Ξερίλας στην περιοχή της Θουρίας και παρέσυρε έναν άντρα.

Τουλάχιστον οκτώ χωριά είναι αποκλεισμένα, ο κάμπος έχει πλημμυρίσει και δεκάδες ζώα έχουν πνιγεί.

Οι έντονες καταιγίδες στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να έχει

διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενώ οι τοπικοί άρχοντες τονίζουν ότι θα ζητήσουν την κήρυξη «έκτακτης ανάγκης».

Επί ποδός παραμένει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης , όπου ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία 60χρονη γυναίκα αγνοούμενη.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια υπόγεια και ισόγεια κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού.

Σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια, ενώ πέτρες και χώματα, συνθέτουν το σκηνικό σε πολλούς δρόμους που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.

Αυτή την ώρα κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής- Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη και γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στον Πύργο Ηλείας.

Keywords
Αναζητήσεις
πηδημα πλημμύρα τωρα
Τυχαία Θέματα