Μέρκελ για Ταμείο Ανάκαμψης: Πηγαίνω στις Βρυξέλλες στις 17 Ιουλίου για να πετύχω συμφωνία

Συμφωνία για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ενδεχομένως ήδη στις 17 Ιουλίου και σε κάθε περίπτωση εντός του καλοκαιριού, προανήγγειλε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (2/7) από κοινού με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Γερμανία.

«Πηγαίνω στις Βρυξέλλες

στις 17 Ιουλίου με την πρόθεση να πετύχω συμφωνία», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και διευκρίνισε ότι ακόμη και εάν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα, θα πρέπει ούτως ή άλλως να υπάρξει συμφωνία εντός του καλοκαιριού. «Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη επιλογή», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δύο αξιωματούχοι ανέδειξαν κατά την συνέντευξη Τύπου την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού για την Ευρώπη. «Η κρίση του κορονοϊού ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της Ε.Ε. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν κατέστη σαφές και κατά την διάρκεια των σημερινών συνομιλιών», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, ενώ η κυρία φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι ο χρόνος πιέζει, καθώς «κάθε μέρα χαμένη οδηγεί σε χαμένες θέσεις εργασίας και σε περαιτέρω εξασθένιση της οικονομίας».

Under the motto “Together for Europe’s recovery”, Germany is taking over the Presidency of the @EUCouncil for the next 6 months.

▶️ Watch the press conference by President @vonderleyen and Chancellor Angela Merkel. #EU2020DE https://t.co/gGmrisyiRo

European Commission

Keywords
Τυχαία Θέματα