«Μερικοί δικαστές έχουν να διαβάσουν εφημερίδα από το 1937» (ηχητικό)

Ορισμένες πρόσφατες αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά και το μέτωπο της κυβέρνησης με τους δικαστές βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Αρχικά, ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε στη χθεσινή απόπειρα ορισμένων κέντρων να εμπλέξουν κυβερνητικό στέλεχος στην υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ, με ανυπόγραφα άρθρα σε ανυπόληπτα ιστολόγια ή με αναρτήσεις στα social media:

«Γενικότερα

ο τρόπος που η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης αλλά και η αντιπολίτευση έχουν χειριστεί την υπόθεση είναι λυπηρός», ανέφερε ο ευρωβουλευτής για την προαναφερθείσα απόπειρα, η οποία υπενθυμίζεται πως κατέληξε στον «κάλαθο των αχρήστων» μαζί με τα υπόλοιπα «hoax» που κατά καιρούς έχουν εφευρεθεί και διακινηθεί ακόμα και από γνωστούς δημοσιογράφους και sites.

«Κανονικά, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στοιχεία, θα έπρεπε, όσοι από τους πολιτικούς μας έχουν κόρες, να πουν “σιγά ρε παιδιά, τι γίνεται εδώ πέρα;”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κούλογλου προσθέτοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια «προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και στρεψοδικίας», αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα τις παρεμβάσεις και την κριτική του κ. Δένδια στη Δικαιοσύνη «γιατί δεν είχαν βάλει την Ηριάννα στη φυλακή».

«Αυτό είναι ένα ακόμη κομμάτι του παζλ μιας αντιπολίτευσης που δεν έχει στρατηγική, έχει χάσει τον προσανατολισμό της μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και είναι στη γραμμή ‘σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί’», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ορισμένους δικαστές που «έχουν να διαβάσουν εφημερίδες από το 1937»:

«Καταρχήν, ο σχολιασμός των δικαστικών αποφάσεων επιτρέπεται. Ακόμη και όταν γίνεται από την κυβέρνηση ή από θέσεις εξουσίας, την αντιπολίτευση ή από άλλες θεσμικές θέσεις δε συνιστά παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών», είπε ο κ. Κούλογλου, ενώ παράθεσε και ορισμένα παραδείγματα αποφάσεων τις Δικαιοσύνης που προκάλεσαν την κοινή γνώμη, όπως «η δυνατότητα να εξεταστούν φορολογικά οι υποθέσεις μετά την πάροδο των πέντε ετών ή ότι δε συνιστά βλαπτική μεταβολή για τους εργαζόμενους η μη καταβολή του μισθού τους».

«Αυτές οι υποθέσεις δείχνουν ότι υπάρχει μια απόσταση από την πραγματικότητα. Το αποδεικνύει αυτό, το αιτιολογικό της απόφασης για την Ηριάννα, το οποίο αναφέρει ως μεμπτό ότι είχε ταξιδέψει στη Βαρκελώνη που είναι άντρο τρομοκρατίας. Προφανώς ο δικαστής δεν έχει διαβάσει εφημερίδες μετά το 1937. Γιατί αν είχε διαβάσει θα είχε μάθει ότι η Βαρκελώνη είναι μία από τις πιο μοντέρνες πόλεις του κόσμου σήμερα, είναι στολίδι», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου στο «Κόκκινο»:

Keywords
Τυχαία Θέματα