Μένει και ανανεώνει με την Μπενφίκα ο Σάμαρης – «Βρήκαν δίχτυα» Μύγας, Λάμπρου και Παυλίδης

Παρά το γεγονός ότι ο Ανδρέας Σάμαρης βρέθηκε αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες κοντά στην έξοδο από την Μπενφίκα, τελικά όχι μόνο έμεινε, αλλά θα ανανεώσει και το συμβόλαιό του. «Βρήκαν δίχτυα» οι Μύγας, Λάμπρου και Παυλίδης το σαββατοκύριακο με τις ομάδες τους στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Όσον αφορά στον Ανδρέα Σάμαρη, σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «A Bola», μετά την καθιέρωσή του διεθνή έλληνα μέσου από το νέο προπονητή της ομάδας, Μπρούνο Λάγκε, η διοίκηση αναμένεται να συζητήσει με τον παίκτη για την ανανέωση της

συνεργασίας τους.

Σημειώνεται ότι ο το συμβόλαιο του Σάμαρη λήγει τον προσεχή Ιούνιο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το θέμα θα χειριστεί ο ίδιος ο πρόεδρος των «αετών», Λουίς Φελίπε Βιέιρα, ο οποίος αναμένεται σύντομα να έχει επαφή με τον εκπρόσωπο του έλληνα παίκτη. Ο μάνατζερ του Σάμαρη είχε δηλώσει πρόσφατα πως «… όλοι ξέρουν πως ο Ανδρέας θέλει να παραμείνει στην Μπενφίκα, αλλά όλα εξαρτώνται από τη διοίκηση».

Andreas Samaris estava na lista de casos menos prioritários para a renovação, mas isso rapidamente mudou desde a chegada de Bruno lage, hoje em dia Luís Filipe Vieira considera a renovação do grego prioritária.https://t.co/ITiQAximU5 pic.twitter.com/V9PyNsE3gY

— A Bola TV (@A_BOLATV) 4 Μαρτίου 2019

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό και είχε πολύ καλή απόδοση στη μεγάλη νίκη της Μπενφίκα με 2-1 στο ντέρμπι με την Πόρτο στο «Ντραγκάο» το Σάββατο (2/3), με τους «αετούς» να περνούν, μάλιστα, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας στο -2 τους «δράκους». Σε αγώνα που πρόσφερε πολλά και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κάτω από το τέρμα. Αυτά είναι καλά νέα και για την εθνική ομάδας εν όψει των προκριματικών του EURO 2020.

REI SAMARIS pic.twitter.com/06kDXe4Z4h

— Seferović FC (@BIGBenfica9) 2 Μαρτίου 2019

****

Την ίδια ώρα, την «ποδοσφαιρική Ιθάκη» τους φαίνεται πως έχουν βρει στην Ολλανδία ο Άγγελος Λάμπρου και ο Βαγγέλης Παυλίδης. Οι δύο έλληνες άσοι, σκόραραν για ακόμη μία αγωνιστική, αλλά οι ομάδες τους γνώρισα την ήττα. Ο Λάμπρου ισοφάρισε στο 37′ σε 1-1 στην ήττα της Φορτούνα Σιτάρντ από την Αλκμααρ με 4-2, ενώ ο Παυλίδης μείωσε σε 3-2 στο 62ο λεπτό, στην ήττα της Βίλεμ από την Χέρενφεν με 4-2.

Παράλληλα, το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ζαγκλέμπιε Σοζνόβιεκ σημείωσε ο Γιώργος Μύγας. Ο 24χρονος δεξιός οπισθοφύλακας, πέτυχε στο 58ο λεπτό, το τρίτο τέρμα της ομάδας του, που επικράτησε με 4-1 της Κορόνα.

Στα αξιοσημείωτα της ελληνικής παρουσία στα γήπεδα του εξωτερικού και η αποβολή του Τάσου Αυλωνίτη, καθώς ο άσος της Στουρμ Γκρατς αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 14 λεπτών (στο 58′ και στο 71′).

Αναλυτικά η παρουσία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματα του εξωτερικού, το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε, έχει ως εξής:

ΑΓΓΛΙΑ

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ): Βασικός (90` λεπτά) στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Τότεναμ.

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (Άρσεναλ): Εκτός αποστολής.

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Βασικός (90 λεπτά) στην εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Λέστερ.

ΙΤΑΛΙΑ

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Εκτός αποστολής.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Είδε από τον πάγκο την εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ιντερ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Παναγιώτης Ρέτσος (Λεβερκούζεν): Εκτός αποστολής.

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Βασικός (αντικαταστάθηκε στο 17` λόγω τραυματισμού από τον Τέϊγκλ) στην εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ντόρτμουντ.

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Αντικατέστησε στο 88` τον Εσβάϊν, στην επιβλητική εντός έδρας νίκη επί του Ανόβερου με 5-1.

Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης): Είδε από τον πάγκο την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Βόλφσμπουργκ.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Δημήτρης Σιόβας (Λεγανές): Η Λεγκανές υποδέχεται απόψε την Λεβάντε.

ΓΑΛΛΙΑ

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ): Δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Είδε από τον πάγκο την εντός έδρας νίκη με 4-2 επί της Φορτούνα Σιτάρντ.

Κωνσταντίνος Λάμπρου (Άγιαξ): Δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Λάζαρος Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ): Βασικός (90` λεπτά) στην εκτός έδρας ήττα με 4-2 από την Αλκμααρ. Στο 37ο λεπτό, ισοφάρισε σε 1-1.

Μάριος Βρουσάϊ (Βίλεμ): Εκτός αποστολής.

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ): Βασικός (αντικαταστάθηκε στο 71` από τον Ανίτα) στην εκτός έδρας ήττα με 4-2 από την Χέρενφεν. Στο 62ο λεπτό μείωσε σε 3-2.

ΒΕΛΓΙΟ

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Είδε από τον πάγκο την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Σταντάρ Λιέγης.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Βασικός (90` λεπτά) στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Γκενκ.

Χάρης Χαρίσης (Κορτράικ): Αντικατέστησε στο 71` τον Ρόλαντ, στην εντός έδρας νίκη με 2-1, επί της Σερκλ Μπριζ.

Απόστολος Βέλλιος (Μπέβερεν): Εκτός αποστολής.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Γιάννης Μυστακίδης (Γκόρνικ Ζάμπρζε): Βασικός (αντικαταστάθηκε στο 61` από τον Ανγκούλο) στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Γιαγκελόνια.

Γιώργος Μύγας (Ζαγκλέμπιε): Βασικός (90 λεπτά) στην εντός έδρας νίκη με 4-1 επί της Κορόνα. Στο 58ο λεπτό, σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Γιάννης Ανέστης (Γκέτεμποργκ): Βασικός (90 λεπτά) στην εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 με την Ερεμπρο για την 3η αγωνιστική του κυπέλλου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Βασικός (90 λεπτά) στην εκτός έδρας νίκη με 2-1, στο ντέρμπι κορυφής με την Πόρτο. Παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Βασικός (90 λεπτά) στην εκτός έδρας νίκη με 2-1, στο ντέρμπι κορυφής με την Πόρτο. Παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Η Μαρίτιμο φιλοξενείται απόψε από την Γκιμαράες.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Κωνσταντίνος Δημητρίου (Βασιλεία): Εκτός αποστολής.

ΔΑΝΙΑ

Κάρλος Ζέκα (Κοπεγχάγη): Βασικός (90 λεπτά) στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Βέϊλε. Παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς): Βασικός στην εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Λίντερ. Στο 58ο και στο 71ο λεπτό, παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα.

Ταξιάρχης Φούντας (Σεντ Πόλτεν): Βασικός (90 λεπτά) στην εντός έδρας συντριβή με 4-0 από την Ραπίντ Βιένης.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Γιώργος Κατσικάς (Ντιναμό Μπρεστ): Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 30 Μαρτίου.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Μπρούνο Χαλκιαδάκης (Χέρμανσταντ): Εκτός αποστολής.

ΚΥΠΡΟΣ

Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια): Βασικός (90 λεπτά) στην εκτός έδρας ήττα με 3-1 από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Δημήτρης Κολοβός (Ομόνοια): Βασικός (αντικαταστάθηκε στο 57` από τον Νταρμπισάϊρ) στην εκτός έδρας ήττα με 3-1 από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Λουκάς Βύντρα (Ομόνοια): Βασικός (90 λεπτά) στην στην εκτός έδρας ήττα με 3-1 από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Κώστας Μήτρογλου (Γαλατασαράϊ): Βασικός (αντικαταστάθηκε στο 76` από τον Ακμπάμπα) στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Ερζουρούμ.

Γιώργος Τζαβέλας (Αλανιασπόρ): Η Αλανιασπόρ φιλοξενείται τη Δευτέρα (4/3) από την Ακισάρ.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Αλέξανδρος Τζιόλης (Αλ Φεϊχά): Βασικός (90 λεπτά) στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Αλ Χαζέμ. Παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Πηγή: sdna.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα