Μέμος Μπεγνής: Απολυμένος από 15 Ιανουαρίου – Έχουν τον πολιτισμό στο φτύσιμο (video)

«Καλεσμένος» στο… υπαίθριο «στούντιο» των «Συνδέσεων» από την Ερμού και μπροστά από την εκκλησία της Καπνικαρέα, ο Μέμος Μπεγνής μίλησε στον Κώστα Λασκαράτο και τον Κώστα Παπαχλιμίτζο για την δύσκολη περίοδο που περνάει το θέατρο και όσοι εργάζονται σε αυτό, από ηθοποιούς μέχρι τεχνικούς, ενώ σχολίασε και τα μελλοντικά σχέδια, όσο μπορούν να γίνουν τέτοια, σχετικά με τις περιοδείες και τις παραστάσεις το καλοκαίρι.

Μάλιστα

εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον των κυβερνώντων για τους χειρισμούς τους όσον αφορά την επιδότηση των εργαζομένων που είτε έχουν απολυθεί, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Είμαι απολυμένος από 15 Ιανουαρίου. Δε δικαιούμαι το επίδομα. Πραγματικά μου φαίνεται ασύλληπτο. Όλο αυτό είναι πολύ άβολο. Το θέατρο δεν θα ανοίξει και ξαφνικά θα πας να δουλέψεις. Πρέπει ο κόσμος να μην μπει στη διαδικασία του φόβου μιας και οι θέσεις είναι κοντά αλλά εκτός αυτού πρέπει να έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το αντίτιμο της παράστασης. Τα μεγάλα θέατρα θα ανοίξουν με 40% πληρότητα. Τα μικρά ειλικρινά δε ξέρω τι θα γίνει. Δε νομίζω να συμφέρει κάποιον παραγωγό να ανοίξει. Όταν έγινε η αναγγελία για το επίδομα των 800 ευρώ δεν υπήρχαμε στις λίστες. Πραγματικά είναι λυπηρό. Είναι σαν να έχουν τον πολιτισμό στο φτύσιμο».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα