Μείωση ΦΠΑ: Οι νέες τιμές σε ΜΜΜ και ταξί – Πόσα κερδίζουν οι επιβάτες

Χαμηλότερες τιμές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έφερε η μείωση του ΦΠΑ στις συγκεκριμένες υπηρεσίες η οποία έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου. Ιδιαίτερα κερδισμένοι είναι οι κάτοχοι καρτών απεριόριστων διαδρομών. Συγκεκριμένα, έως και 30

ευρώ γλιτώνουν όσοι αποφασίσουν να ανανεώσουν την ετήσια κάρτα του ΟΑΣΑ, έως 44 ευρώ εάν η ετήσια κάρτα περιλαμβάνει και διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο, ενώ το όφελος στην ετήσια κάρτα του ΟΑΣΘ αγγίζει τα 27 ευρώ.

Οι τιμές στα ΚΤΕΛ έπεσαν έως και εννέα ευρώ, ενώ πέντε ευρώ μειώθηκε το τιμολόγιο των ΤΑΞΙ στη διαδρομή Ελ. Βενιζέλος- Σύνταγμα.

Στα δε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΑ κοστίζει πλέον 1,20 ευρώ και το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ 0,90 ευρώ.

ΚΤΕΛ

Τα ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης είχαν ήδη μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων προς και από Αθήνα τρεις μήνες πριν την πανδημία του κορονοϊού, από 45 στα 39 ευρώ. Από 1η Ιουνίου, η τιμή αυτή μειώθηκε περαιτέρω, πέφτοντας στα 36 ευρώ.

Γενικά το μέσο κόστος μειώθηκε κατά εννέα ευρώ και ειδικότερα το κόστος της διαδρομής Αθήνα- Δράμα διαμορφώνεται από 61 ευρώ στα 55 ευρώ, Αθήνα – Ορεστιάδα από 89 ευρώ στα 81, ΑθήναΙωάννινα από 42,50 ευρώ στα 39, ΑθήναΠάτρα από 21 ευρώ στα 18, ΑθήναΚαλαμάτα από 24 ευρώ στα 22, Αθήνα – Ηγουμενίτσα από 48 ευρώ στα 44,50 ευρώ.

ΤΑΞΙ

Οι σταθερές τιμές στα ΤΑΞΙ για τη διαδρομή Ελ. Βενιζέλος – Σύνταγμα, από τις 5 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα διαμορφώνεται από τα 38 στα 35 ευρώ. Αντίστοιχα τις βραδινές ώρες το κόστος της ίδιας διαδρομής πέφτει από τα 54 ευρώ στα 49 ευρώ.

Οι αντίστοιχες σταθερές τιμές στην Θεσσαλονίκη διαμορφώνονται από τα 20 ευρώ στα 18 και από τα 28 στα 26 ευρώ για τις βραδινές ώρες αντίστοιχα, και στην Καβάλα από τα 38 ευρώ στα 35 ευρώ.

Όσον αφορά την «ταρίφα», από τα 0,35 ευρώ το χλμ. υπολογίζεται πως θα πέσει στα 0,32 ευρώ το χλμ.

Επιβατικά ιδιωτικής χρήσης με οδηγό

Όσον αφορά τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, για ενοικίαση τρεις ώρες πέφτει στα 82 ευρώ από τα 90 ενώ για ενοικίαση μισής ώρας από τα 40 ευρώ πέφτει στα 36 ευρώ.

Νέες τιμές εισιτηρίων και καρτών του ΟΑΣΑ από 1η Ιουνίου

Keywords
Τυχαία Θέματα