Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και ΕΝΦΙΑ το 2020 προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός (video)

Τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και σε δεύτερη φάση του ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του 2020.

«Δεσμεύομαι

ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Πρέπει να πληρώνουν και τα ακριβά ακίνητα στη Μύκονο και αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα επιχείρησε να προσδιορίσει τη μεσαία τάξη λέγοντας «μεσαία τάξη είναι αυτοί που ντύνονται απλά και ξέρουν να φορούν γραβάτα εκεί που πρέπει», σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ τους πρόσβαλε επί τέσσερα χρόνια.

«Ο προϋπολογισμός ανακουφίζει τη μεσαία τάξη»

«Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός της αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός και την ίδια ώρα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται στο στάδιο του θυμού και ευχήθηκε να φτάσει σύντομα στο στάδιο της αποδοχής της ήττας.

«Θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές, και θα αποκαταστήσω το αίσθημα της ασφάλειας. Και αυτό ακριβώς κάνω γιατί οι πολίτες επιβραβεύουν την συνέπεια λόγων και έργων. Ο προϋπολογισμός ανακουφίζει την μεσαία τάξη και φροντίζει τους ασθενέστερους με ένα οργανωμένο πρόγραμμα μείωσης των φόρων. Αλλά και δημιουργεί ζωτικό χώρο ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου» σημείωσε στη συνέχεια.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, ούτε ότι η τελευταία έκθεση της ΕΕ είναι θετικότερη και εκτίμησε πως οι πολίτες είναι πιο αισιόδοξοι.

Τόνισε πως «δύο είναι τα χαρακτηριστικά του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020: Πρώτον, συνδυάζει την κοινωνική φροντίδα με την ανάπτυξη. Και αυτό το υπηρετεί διορθώνοντας παλαιότερες αδικίες. Αλλά κι ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις και νέες δουλειές».

«Στόχος μας είναι από τη διανομή σποραδικών επιδομάτων σε όλο και φτωχότερους πολίτες, να περάσουμε στην απέναντι όχθη: Σε ένα διαρκώς αυξανόμενο εθνικό εισόδημα, το οποίο θα κατανέμεται δίκαια σε όλους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε μάλιστα πως το σχέδιο Ηρακλής θα τονώσει τις τράπεζες και θα ανοίξει ξανά τις πύλες του δανεισμού για τις επιχειρήσεις συμβάλλοντας στην ανάπτυξη. Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι οι δαπάνες θα αντισταθμιστούν από νέα έσοδα που θα προέλθουν από την ανάπτυξη.

Στο στόχαστρό του βρέθηκε πολλές φορές κατά την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τις τσακίσατε κύριε Τσίπρα τις ελληνικές επιχειρήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας στην αναφορά του ότι πολλές είναι ζημιογόνες και διευκρινίζοντας πως η μείωση των φόρων των επιχειρήσεων συνδέεται με την ανάπτυξη.

Ομιλία στη Βουλή | Προϋπολογισμός 2020

Σήμερα το Κοινοβούλιο καλείται να ψηφίσει έναν Προϋπολογισμό ελπίδας, δράσης κι αποτελέσματος, που αποτυπώνει σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες λάβαμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Ζωντανά στο βήμα της Βουλής.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 18. Dezember 2019

Τι είπε για ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

Από την τοποθέτησή του δεν έλειψε η αναφορά στο νέο μοντέλο της ΔΕΗ, λέγοντας πως η τιμή της μετοχής της τριπλασιάστηκε από την παραμονή των εκλογών. Είπε πως θα προχωρήσει η απολιγνιτοποίηση και η χώρα θα μπει στον χάρτη της πράσινης ενέργειας. Πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει η μερική ιδιωτικοποίηση 49% του ΔΕΔΔΗΕ και συμπλήρωσε πως η κυκλική οικονομία με την αξιοποίηση και των απορριμμάτων μπορεί να προσφέρει επενδύσεις 40 δισ. μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί και θα πετύχει τη μείωση των πλεονασμάτων»

Βέβαιος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός για τη μείωση των πλεονασμάτων. «Η μεγαλύτερη απάτη που ακούστηκε προεκλογικά είναι ο λογαριασμός που δεν άνοιξε ποτέ για να μπουν 5 δις» τόνισε. Ανέφερε ότι κατά την τριετία 2016-2018, αφαιρέθηκαν από την οικονομία 11,4 δισεκατομμύρια, πέραν των δεσμεύσεων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

«Η στάση εργασίας στο μετρό έγινε επειδή 21 υπάλληλοι άλλαξαν πόστο»

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για ελεύθερη κυκλοφορία, με φόντο την πρόσφατη στάση εργασίας στο Μετρό. «Ταλαιπωρήθηκαν οι Αθηναίοι με τη στάση εργασίας του μετρό γιατί 21 υπάλληλοι άλλαξαν πόστο και γι’ αυτό ζήτησα συγγνώμη», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση του θα διορθώνει λάθη, κάτι που κάνει εδώ και πέντε μήνες σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λάθη εδώ και πέντε χρόνια και επιμένει σε αυτά.

Πηγή: Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και ΕΝΦΙΑ το 2020 προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα