Μείναμε έκπληκτοι από την παράσταση The Roots

Κείμενο Ναταλία Κάππα

Έχοντας ήδη μιλήσει με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Λίντα Καπετανέα προ ημερών, κατεβήκαμε στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να πάρουμε λίγο από τον χορευτικό αέρα του θεσμού που κλείνει φέτος τα 25 χρόνια.

Την Παρασκευή 19 του μήνα, που ήταν η πρώτη μέρα του φεστιβάλ, ως είθισται, παρεβρέθησαν όλοι οι μεγαλόσχημονες του τόπου, από τον πολιτικό (οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου

και απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νικάς, ο απερχόμενος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι νέοι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος) και επιχειρηματικό κόσμο και φυσικά οι λάτρεις του χορού.

Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 10:00 και σε λίγο άρχιζε η μεγάλη παράσταση της ημέρας, στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Το έργο The Roots δια χορογραφικής χειρός Kader Attou (Καντέρ Αττού), προσεγγίζει τον χορό μέσα από το πάντρεμα διαφορετικών χορευτικών ειδών, όπως το hip hop, το ινδικό kathak και φυσικά τον σύγχρονο.

Από τα πρώτα ήδη λεπτά, η παράσταση μαγεύει και ο τρόπος με τον οποίο οι χορευτές κινούν το σώμα τους -σαν να βρίσκονται σε πλήρη σύνδεση με αυτό- και με τις δυνατότητες που αυτό μας δίνει, μας άφησαν απλά άφωνους.

Το σκηνικό απλό: ένα πικάπ να θυμίζει τα βινυλιακά αγαπημένα χρόνια, μία πολυθρόνα που σαν να γέρνει από το βάρος του χρόνου, ένα τραπέζι με μερικές καρέκλες και το βασικότερο δέκα χορευτές που είτε σόλο, είτε όλοι μαζί γέμιζαν την σκηνή με τη δεξιοτεχνία τους.

Τα 90 λεπτά της παράστασης με την υπέροχη μουσική, τη μοναδική χορογραφία που τις περισσότερες στιγμές έκαναν τον κόσμο να κοιτάει μαγεμένος, μας άφησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Καθόλου τυχαίο το χειροκρότημα που την τρίτη φορά που βγήκαν οι χορευτές με τον Καντέρ Αττού, σήκωσαν τον κόσμο από τις θέσεις τους, φωνάζοντας μπράβο.

Ελπίζουμε και σε άλλα τέτοια μοναδικά θεάματα στη χώρα μας, που ως η χώρα που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό, μπορεί και πρέπει να στηρίζει και να φιλοξενεί τέτοιας ποιότητας παραστάσεις.

Καλλιτεχνική διεύθυνση-χορογραφία: Kader Attou

Χορευτές: Mickaël Arnaud, Sim’Hamed Benhalima, Babacar (Bouba) Cissé, Virgile Dagneaux,
 Erwan Godard, Kevin Mischel, Artem Orlov, Mehdi Ouachek, Nabil Ouelhadj, Maxime Vicente

Μουσική: Régis Baillet – Diaphane, με συμπληρωματική μουσική

Περισσότερα στο http://kalamatadancefestival.gr

Φωτογραφίες: από την σελίδα του φεστιβάλ στο FB

Keywords
Τυχαία Θέματα