Μεγάλη φωτιά στον Έβρο – Οι φλόγες έφτασαν στο δάσος της Δαδιάς (video)

Στο δάσος της Δαδιάς έχει φτάσει η φωτιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (1/10) στην περιοχή της Λευκίμμης στον Έβρο, με την κατάσταση να παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, καθώς έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε τις δυνάμεις στην δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ & 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνολικά επιχειρούν: 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων

τμημάτων & 34 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες & μηχανήματα έργου.

Περαιτέρω ενίσχυση δυνάμεων στην δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ & 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνολικά θα επιχειρούν: 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων & 34 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες & μηχανήματα έργου

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 1, 2020

Για ανεξέλεγκτο μέτωπο κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, δηλώνοντας πως η νύχτα θα είναι δύσκολη νύχτα.

Όπως ανέφερε, οι δυνάμεις των πυροσβεστών θα ενισχύονται και κατά τη διάρκεια της νύχτας, δασεργάτες, με την συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου και του Στρατού, δημιουργούν νέες αντιπυρικές ζώνες για τον περιορισμό της διάδοσης της πυρκαγιάς, ενώ τα δύο ελικόπτερα παραμένουν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να επιχειρήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Σημειώνεται πως τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης έχει ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής Πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Σπύρος Βαρσάμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα