Μεγάλη φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής – Έφτασαν κοντά σε σπίτια οι φλόγες (εικόνες – video)

Μνήμες από τον Αύγουστο του 2006 ξύπνησε η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, η οποία ακόμη και αυτή την περίοδο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών.

Συγκεκριμένα, μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, απειλώντας σπίτια.

Το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Κασσανδρινό και τη Νέα Σκιώνη, ενώ οι φλόγες πλησίασαν σε αυλές σπιτιών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί -πάντως- καταστροφές ή τραυματισμοί.

Οι

επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Επί τόπου επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές, την ώρα που από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο κι ένα «Καναντέρ».

Στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον, 22 οχήματα της Πυροσβεστικής με 45 άνδρες και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

συν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας πραγματοποίησαν ρίψεις νερού από αέρος ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Εξάλλου, χωματουργικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται ή κατευθύνονται προς στην περιοχή συνδράμοντας το έργο της πυρόσβεσης.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με22 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο, 1Α/Φ 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 22 Σεπτεμβρίου 2017

Δεύτερη φωτιά στην κεντρική Μακεδονία

Δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στην κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή του δήμου Σιντικής στις Σέρρες, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Ομαλού – Προμαχώνα Σερρών, στο δήμο Σιντικής.

Σε ένα μέτωπο επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε από διαφορετικές εστίες κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν πυροσβέστες από όλο τον νομό Σερρών και κάτοικοι της περιοχής.

Για προληπτικούς λόγους, λόγω των καπνών, εκκενώθηκε το ξενοδοχείο των Λουτρών Σιδηροκάστρου και απομακρύνθηκαν οι 70 πελάτες.


Φωτιά στην Αγκάραθο Ηρακλείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι στην Αγκάραθο.

H φωτιά εξελίσσεται σε δύο βασικά μέτωπα, ένα κάτω από το μοναστήρι που υπάρχει στην περιοχή και ένα πάνω στο βουνό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 22 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποιεί ρίψεις νερού προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου Κρήτης. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες 7 οχήματα, 11 άτομα πεζοπ. & 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 22 Σεπτεμβρίου 2017

Φωτογραφίες/Βίντεο: Thessnews / Makthes

Keywords
Τυχαία Θέματα