Αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια παρουσία Εισαγγελέα – Αποκλεισμένη η περιοχή (video)

Οι άντρες της αστυνομίας με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού εισήλθαν σε τέσσερα σπίτια κοντά στην πλατεία ΕξαρχείωνΤα τρία εκ’ των τεσσάρων σπιτιών τελούσαν υπό κατάληψη κυρίως από σύριους μετανάστεςΣυνολικά 143 άτομα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές – Γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος των κτηρίωνΥπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα ελεγχθούν και κτήρια στα οποία μπορεί να υπάρχουν αντεξουσιαστές

Η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε από πολύ νωρίς το πρωί (06:00) της Δευτέρας (26/08) επιχείρηση στα Εξάρχεια. Οι άντρες της αστυνομίας

με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού εισήλθαν σε τέσσερα σπίτια κοντά στην πλατεία Εξαρχείων. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν να μεταφερθούν συνολικά 143 άτομα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Τα δυο από αυτά τα κτήρια, που έγινε η επέμβαση, βρίσκονται στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ένα στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, ενώ ένα τέταρτο είναι στην οδό Καλλιδρομίου. Αποκλείστηκαν η πλατεία και οι γύρω δρόμοι. Επίσης, αποκλείστηκε η είσοδος στα Εξάρχεια από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, τα τρία εκ’ των τεσσάρων σπιτιών τελούσαν υπό κατάληψη κυρίως από σύριους μετανάστες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα ελεγχθούν και κτήρια στα οποία μπορεί να υπάρχουν αντεξουσιαστές.

Πιο συγκεκριμένα, στη μια κατάληψη υπήρχαν 80 άτομα, στη δεύτερη 70 άτομα και στην τρίτη εννιά άτομα. Ανάμεσα στους καταληψίες βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν για εξακρίβωση στοιχείων και εάν βρίσκονται στην χώρα μας μόνιμα.

Η αστυνομία προχώρησε, ακόμα, σε εξονυχιστικό έλεγχο των κτηρίων, τόσο για ναρκωτικά και ύποπτα αντικείμενα όσο και για οπλισμό.

Όλοι οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στα τέσσερα αυτά κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

Σημειώνεται ότι στην μόνη κατάληψη όπου δεν υπήρχαν άτομα ήταν στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, ενώ για κάποια από αυτά τα κτήρια υπήρχαν εισαγγελικές παραγγελίες καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να τους παραδοθούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ.: «Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί άτομα στα τρία κτήρια και γίνονται προσαγωγές μεταναστών που υπολογίζονται περισσότεροι από 140. Αναλυτικά, από την κατάληψη της Σπύρου Τρικούπη 17 βγήκαν περίπου 60 μετανάστες. Ενώ από αυτήν της Σπύρου Τρικούπη 19 βγήκαν περίπου 70. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που εκκενώνονται. Έγιναν μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες και δόθηκαν εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωση τους.

Mετά την αστυνομική επιχείρηση με την απομάκρυνση των μεταναστών, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν μπει στα κτίρια και καθαρίζουν. Η ΕΛΑΣ παραμένει στην περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Σκοπός του σχεδίου της Αστυνομίας, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει τεθεί σε εφαρμογή, είναι αφενός να πληγούν τα κυκλώματα των –κυρίως– αλλοδαπών διακινητών ναρκωτικών και ταυτόχρονα να μονιμοποιηθεί η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή».

Στο σημείο, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρότατες, καθώς συμμετέχουν η Δίωξη Ναρκωτικών αλλά και άνδρες από ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια, Άμεση Δράση και ΔΙΑΣ. Πάνω από την περιοχή πετάει και το ελικόπτερο της αστυνομίας. 

(πληροφορίες από ethnos.gr, ΣΚΑΪ)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr, intimenews.gr, sooc.photos

Keywords
Τυχαία Θέματα