Μέχρι τέλος Μαρτίου θα μείνουν στις τουρκικές φυλακές οι δυο στρατιωτικοί – «Δεν φοβόμαστε»

Τέλος του μήνα οι δικηγόροι τους θα συναντηθούν με δικαστή στην ΑδριανούποληΤι δήλωσαν οι δυο στρατιωτικοί μέσα από τη φυλακήΣτην Τουρκία έλληνας πραγματογνώμονας

Τουλάχιστον έως τις 30 Μαρτίου θα μείνουν στις φυλακές τις Αδριανούπολης οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο, την 1η Μαρτίου. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη πριν τις 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ

τέλος του μήνα, οι δικηγόροι τους θα συναντηθούν με δικαστή στην Αδριανούπολη, για το θέμα της προφυλάκισής τους.

«Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο χρονικό διάστημα-δεν θα υπερβαίνει μερικές εβδομάδες- αλλά δουλεύουμε για να μην υπάρξει απευκταία εξέλιξη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των συντακτών την Τετάρτη.

«Δεν φοβόμαστε» δηλώνουν οι δυο στρατιωτικοί

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα για τα κινητά μας. Έχουμε μόνο φωτογραφίες από ίχνη μεταναστών και προσφύγων στην ελληνοτουρκική μεθοριακή ζώνη. Τίποτα παραπάνω», δήλωσαν κατηγορηματικά οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, σε συνάντηση που είχαν χθες με έναν εκπρόσωπο του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη, παρουσία και των Τούρκων δικηγόρων τους.

Όπως ανέφεραν στην εφημερίδα «Έθνος» συνεργάτες των δύο δικηγόρων, τόσο ο 25χρονος ανθυπολοχαγός όσο και ο 29χρονος υπαξιωματικός ήταν απόλυτοι σε συζήτηση που είχαν μαζί τους σχετικά με το περιεχόμενο των κινητών τους, τονίζοντας ότι οι φωτογραφίες που τράβηξαν έχουν να κάνουν μόνο με ίχνη μεταναστών προσφύγων στην ελληνοτουρκική μεθόριο και τίποτε άλλο.

Οι δύο στρατιωτικοί έχουν δώσει από την Τρίτη τα pin στην Εισαγγελία Αδριανούπολης και στην τουρκική στρατοχωροφυλακή, προκειμένου η τελευταία να προχωρήσει την έρευνα στα κεντρικά της στην Άγκυρα.

Ο έλληνας πραγματογνώμονας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε πως η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, και αυτό είναι το σημαντικό, επισήμανε ότι έως τώρα από την πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά στην παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα