Με τον Ντουρμισάι «κρυφό χαρτί» η εθνική είναι έτοιμη να ξεπεράσει όλες τις… δυσκολίες στη Βοσνία

Κομβικό… παιχνίδι έχει η εθνική μας μπροστά της την Τρίτη (26/3) για τον 10ο όμιλο των προκριματικών (2η αγωνιστική) του EURO 2020 στη Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και ο Φιορίν Ντουρμισάι είναι, τελικά, στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη και επίσημα. Το κλίμα για τους διεθνείς μας θα είναι «εχθρικό» και «πολεμικό» και οι παίκτες μας, πολλοί από τους οποίους είναι νεαροί, δηλώνουν έτοιμοι για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Η εθνική μας μπήκε στο… κλίμα, όταν και έκανε την τελευταία προπόνηση σε… στρατιωτικό φόντο,

με τις χακί στολές της αστυνομίας. Οι Βόσνιοι δεν έχουν ξεχάσει και τις προηγούμενες μονομαχίες μας, ενδεικτικό είναι πως ο Εντίν Τζέκο πέταξε… καρφί στον Κώστα Μανωλά, με τον οποίο είναι συμπαίκτες στη Ρόμα, και σε παιχνίδι των εθνικών ομάδων στη Ζένιτσα είχαμ μεγάλη ένταση μεταξύ τους.

Πριν από μερικές ώρες, στα γραφεία της ΕΠΟ έφτασε, λοιπόν, το έγγραφο από τη FIFA που περίμεναν όλοι με τόση αγωνία και ο άσος του Πανιωνίου έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο ματς με τη Βοσνία. Λίγο αργότερα ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει ότι περίμενε το έγγραφο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και αυτό έγινε. Δεν αποκλείεται λόγω του τραυματισμού του Κώστα Μήτρογλου να κάνει ο Φιορίν Ντουρμισάι να κάνει, μάλιστα, και ντεμπούτο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα παραταχθεί με στόχο τη νίκη. Ο Άγγελος Αναστασιάδης απέφυγε να μιλήσει για την ενδεκάδα, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα περιμένει τον Παπασταθόπουλο έως την τελευταία στιγμή:

«Εμείς σε κάθε ματς εντός ή εκτός έχουμε στόχο τη νίκη. Όχι μόνο σε αυτό το ματς. Σε όλα. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Η Βοσνία είναι μέσα στους διεκδικητές. Έχει μία πληθώρα καλών παικτών. Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς το αυριανό ματς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για άλλα θέματα.

Για το γεγονός ότι είναι Έλληνας τεχνικός στον πάγκο: «Μετά από πολλά χρόνια είναι ένας Έλληνας στο τιμόνι της Εθνικής. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη. Εάν επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς».

Για τον Ντουρμισάι: «Έχουμε περιθώριο μέχρι το βράδυ και εάν πάρουμε το ΟΚ απο UEFA / FIFA όλα θα δρομολογηθούν για να είναι στην ομάδα. Εμείς έχουμε κάνει ότι έπρεπε».

Για την πρόκριση: «Πιστεύω ότι θα παίζεται μέχρι τελευταία αγωνιστική. Αυτή είναι η σκέψη η δική μου. Όλα τα ματς είναι πολύ κρίσιμα. Όλα τα ματς είναι τρεις πόντοι. Δεν σημαίνει ότι εάν έχουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα θα έχουν τελειώσει όλα. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Το αποτέλεσμα άλλος το αποφασίζει. Ο Θεός. Άλλη φορά είσαι καλός και χάνεις. Άλλη φορά είσαι κακός και κερδίζεις. Έχει σημασία το πως θα σταθούμε εμείς».

Για την 11άδα και τον Σωκράτη: «Με τον Σωκράτη θα περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Έχει βελτίωση. Περιμένω για αύριο το ΟΚ. Όσον αφορά στο ποιοι θα παίξουν. Καλά κάνετε και ρωτάτε αλλά δεν το γνωρίζω».

Σιόβας: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί την Βοσνία/Ερζεγοβίνη υπογράμμισε ο Δημήτρης Σιόβας στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (15/3). «Δεν έχουμε άγχος ούτε λόγω έδρας, ούτε λόγω Τζέκο. Έχουμε εμπειρίες από έδρες, στην Ελλάδα έχουμε “καυτά” ντέρμπι. Στο εξωτερικό έχουμε αντιμετωπίσει αν όχι ισάξιους και μεγαλύτερους αντιπάλους. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα…», ανέφερε ο διεθνής αμυντικός και συνέχισε: «Το έχω ξαναπεί. Η ομάδα έχει πίεση, αλλά μετά τη νίκη μας έφυγε ένα βάρος. Ξέρουμε ότι παίζουμε σε δύσκολη έδρα. Πάμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε άγχος σε ματς εκτός έδρας. Γιατί μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα που θα χρειαστούν για να περάσουμε στο Euro στην έδρα μας».

Αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα:

Για τις πολλές απουσίες είπε: «Είναι μεγάλες απουσίες, έχουν μεγάλη εμπειρία. Τους χρειαζόμαστε στην ομάδα για να βοηθηθούν και οι νέοι παίκτες. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Καθένας γνωρίζει τον συμπαίκτη του. Θα τα καταφέρουμε αυτοί που είμαστε εδώ να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Εάν δώσουμε το 100%, θα είμαστε καλά αύριο».

Για το παιχνίδι με την Βοσνία: «Είναι δύσκολο ματς. Παίζουμε σε δύσκολη και καυτή έδρα. Κάνουμε νέα αρχή. Δένουμε’ σιγά-σιγά σαν ομάδα. Να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να βρεθούμε στις δύο πρώτες θέσεις που θα μας οδηγήσουν στο Euro».

Τζέκο: Ο Μανωλάς προκάλεσε το 2017, ίσως να φοβήθηκε να έρθει

Ο Εντίν Τζέκο μίλησε τις προηγούμενες ημέρες για την απουσία του Κώστα Μανωλά και θέλοντας να… πικάρει τον διεθνή έλληνα αμυντικό, τόνισε ότι ίσως φοβήθηκε να πάει εκεί να παίξει.

Θυμήθηκε το ματς το ματς του 2017 και είπε: «Για εκείνο το ματς δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα από εμάς. Μετά το ματς ο Μανωλάς προκαλούσε. Προκάλεσε τον κόσμο. Δεν ξεκινήσαμε κάτι. Του είχα πει μετά στην Ιταλία ότι έφταιγε. Όσο για την απουσία του μιλούσαμε στην Ρώμη και μου είχε πει ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να παίξει και πως ίσως τα κατάφερνε. Τελικά δεν ήρθε. Ποιος ξέρει; Ίσως να φοβήθηκε».

Προσινέτσκι: Η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός αντίπαλος, πιστεύω το γήπεδο να έχει πολύ κόσμο

Ο προπονητής της Βοσνίας/Ερζεργοβίνης Ρόμπερτ Προσινέτσκι στάθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης με την Ελλάδα. Τόνισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για τη νίκη, αλλά παραδέχτηκε ότι θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι: «Ήρθαμε στην Ζένιτσα με μεγάλη αισιοδοξία. Είμαστε καλά. Όλοι είναι υγιείς, όλοι είναι πρόθυμοι. Όταν είμαστε έτσι τότε υπάρχουν πολύ λίγες ομάδες που μπορούν να μας κερδίσουν. Θα είναι ένα σκληρό ματς, η παράδοση λέει ότι τα παιχνίδια με την Ελλάδα είναι πάντα πολύ δυνατά. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και ελπίζουμε ότι θα πάρουμε τους τρεις πόντους. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι με εξαίρεση τους Σάριτς και Κόλιτς που δεν θα αγωνιστούν όλοι είναι έτοιμοι. Ξεκουραστήκαμε καλά, όλοι ανυπομονούν να αρχίσει το παιχνίδι».

Για την εθνική ομάδα της χώρας μας είπε: «Η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός αντίπαλος είναι πάντα ωραίο να παίζεις απέναντι τους, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες. Πιστεύω ότι το γήπεδο θα έχει πολύ κόσμο, καλή ατμόσφαιρα και ότι η ομάδα μου θα παίξει καλά. Μακάρι να κερδίζουμε 2-0 από το πρώτο μέρος, θα διευκολύνει την κατάσταση για εμάς, όμως σίγουρα το ματς θα είναι πολύ τακτικό, με μεγάλη ένταση, ειδικά στον χώρο του κέντρου. Είμαστε έτοιμοι, μακάρι να βρούμε ένα γρήγορο γκολ, αν και αυτό δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει σίγουρα την νίκη. Σίγουρα περιμένω ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι από όλες τις απόψεις».

Ο Ιμπραΐμ Σέχιτς υπογράμμισε, μάλιστα, ότι θέλει κόντρα στην εθνική μας το 2/2, ενώ χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό παιχνίδι των προκριματικών του EURO 2020 το ματς στη Ζένιτσα.

Ο 30χρονος πορτιέρο των Βόσνιων ανέφερε: «Αντιμετωπίζουμε παλιούς γνώριμους. Το ματς ματς με την Ελλάδα είναι ίσως το πιο σημαντικό των προκριματικών του Euro. Θέλουμε και τους έξι βαθμούς από αυτά τα δύο παιχνίδια. Θα σημαίνουν πολλά για μας στην συνέχεια της μάχης για πρόκριση στο Euro. Αφήνουμε πίσω τη νίκη».

Οι διεθνείς μας προπονήθηκαν τόσο στο γήπεδο όπου θα γίνει το παιχνίδι, όσο και σε βοηθητικό στη Ζένιτσα. Μαζί τους ήταν και ο Φιορίν Ντουσμισάι:

Φωτογραφίες: intime.gr/eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα