Με το βλέμμα στα προσφυγόπουλα το 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ

Με τη συμμετοχή παιδιών προσφύγων που διαμένουν στην πόλη θα πραγματοποιηθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης το 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ από τις 12 έως τις 14 Μαΐου.

Το 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από προγράμματα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως μουσικό – θεατρικά

παραμύθια, κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης, συναυλίες, διαδραστικά εργαστήρια και ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

«Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων αποτελεί η συμμετοχή των παιδιών προσφύγων που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ψυχαγωγία τους, τη δημιουργική συνύπαρξη και κοινωνική ενσωμάτωσή τους με τα παιδιά της πόλης», αναφέρει στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου.

Η συμμετοχή στο σύνολο των εκδηλώσεων θα είναι ελεύθερη και στόχος των δράσεων είναι η προσέγγιση των παιδιών και η ανταλλαγή συνεργασιών ανάμεσα σε πολίτες και καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ,4o evropaiko paidiko festival