Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η εθνική στίβου στο Μινσκ για τους ευρωπαϊκούς αγώνες

Το θέμα που προέκυψε με την εθνική ομάδα στίβου και τον κίνδυνο να μη συμμετάσχει στους 2ους ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ στη Λευκορωσία, κινητοποίησε την Πολιτεία και έτσι βρέθηκε λύση. Σε μια υπόθεση που φάνηκε να μην υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στον ΣΕΓΑΣ και την ΕΟΕ

Συγκεκριμένα, η εντολή δόθηκε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα, ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να διαθέσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου οι έλληνες αθλητές/τριες και οι προπονητές τους να μεταβούν στη Λευκορωσία και να συμμετάσχουν κανονικά στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Πέμπτη (6/6), ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την απόσυρση της ελληνικής συμμετοχής από τα αγωνίσματα στίβου των Ευρωπαϊκών Αγώνων, λόγω αδυναμίας εξεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων για να ταξιδέψει η αποστολή στο Μινσκ.

«Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ», τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση.

Καμία συνεργασία ανάμεσα στον ΣΕΓΑΣ και την ΕΟΕ

Από την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ φάνηκε ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπήρξε καμία συνεργασία του συνδέσμου με την ΕΟΕ σε μια διοργάνωση που θα βρεθούν 4.000 αθλητές και 2.000 συνοδοί και παράγοντες από όλη την Ευρώπη. Σε μια περίοδο που οι αθλητές/τρίες προσπαθούν να πιάσουν όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Και από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΕ και του προέδρου του ΣΕΓΑΣ γίνεται αντιληπτό πως μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπήρξε καμία συνεργασία. Ο ΣΕΓΑΣ είναι διπλά εκτεθειμένος καθώς είναι και η μόνη αθλητική ομοσπονδία που «δε μπόρεσε να βρει εισιτήρια».

O πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της EOE: «Ο ΣΕΓΑΣ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει τα απαραίτητα εισιτήρια και να μεταβεί στο Μίνσκ αλλά οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες. Η μη συμμετοχή της ομάδας μη έρευσης εισιτηρίων είναι ένα γεγονός. Σε κάθε περίπτωση ο φορέας μιας αποστολής οφείλει να έχει τη βασική ευθύνη και ο φορέας αυτός δεν είναι ο ΣΕΓΑΣ».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος εκτίμησε πως η απόφαση αυτή θα είχε σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, ειδικά στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές: «Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια. Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες.

Μάλιστα για ορισμένους που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μίας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα