Με τίποτα το «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων, διαμηνύει ο Καράογλου

Την ώρα που στη Νέα Δημοκρατία επιφυλάσσονται για τη στάση που θα κρατήσουν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, καθώς και το αν θα δεχτούν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο Θεόδωρος Καράογλου διαμήνυσε πως το κόμμα του δεν θα δεχτεί να συμπεριληφθεί για κανένα λόγο η λέξη «Μακεδονία».

«Υπάρχει μια κινητικότητα το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι καλό» δήλωσε στο

Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «φαίνεται πως υπάρχει η πρόθεση να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια, όμως υπάρχουν υποσχέσεις για κάποια πράγματα, όπως για το όνομα του αεροδρομίου, για αλλαγές στα βιβλία και για τη λήξη του αλυτρωτισμού, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα πράξη».

Παράλληλα υπογράμμισε πως το «Σκοπιανό» είναι συνολικά ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα, τη στιγμή που οι Σκοπιανοί θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν είναι Μακεδόνες με την ιστορική έννοια και πρέπει να κλείσει το θέμα αυτό», πρόσθεσε, ενώ θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει το όνομα Μακεδονία στην ονομασία απλώς και μόνο επειδή είναι γεωγραφικός ο προσδιορισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα