Με στόχο την επιδίωξη τεχνικής συμφωνίας η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας

Το πρώτο Eurogroup μετά την «πανωλεθρία» Ντάισελμπλουμ στις εκλογές της Ολλανδίας“Βιώσιμη συμφωνία, οικονομική και κοινωνική ανάταξη, εξάντληση τετραετίας”, το τρίπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής στρατηγικής

Στο αυριανό (20/3) Eurogroup επικεντρώνονται όλα τα βλέμματα στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να πηγαίνει στις Βρυξέλλες σε αναζήτηση

αμοιβαίου συμβιβασμού για τις εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης, μετά και τη συμφωνία που επετεύχθει νωρίτερα μέσα στη βδομάδα για μία σειρά από θέματα.

Η Αθήνα αναμένει το «πράσινο φως» ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στη χώρα, προκειμένου να υπάρξει τεχνική συμφωνία τον Απρίλιο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενδέχεται να συναντηθεί με τους θεσμούς πριν τη συνεδρίαση, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τα ενεργειακά και στην οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων και των αντίμετρων.

«Επιδίωξη είναι να γεφυρωθούν όσες διαφορές απομένουν στα ζητήματα της τεχνικής συμφωνίας και του δημοσιονομικού για το 2019, ώστε στο Eurogroup να αναγνωριστεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μέσω της Ημερησίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, και επανέλαβε πως δεν θα γίνουν υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις.

«Εάν η καθυστέρηση της συμφωνίας πρόκειται να ελαφρύνει τα βάρη από τα πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος για σειρά ετών επιτρέποντας υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, τότε είναι προφανές πως όχι μόνο αξίζει την υπομονή μας, αλλά και συνιστά προϋπόθεση μιας δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, στην Καθημερινή.

Την εκτίμηση ότι στο αυριανό Eurogroup θα δοθεί θετικό σήμα, ώστε με τις απαραίτητες συγκλίσεις στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα να καταλήξουμε σε μία συνολική συμφωνία, διατυπώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, στο ΑΠΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα