Με σόναρ συνεχίζονται οι έρευνες στην Κύπρο – Φωτογραφία από εύρημα στην Κόκκινη Λίμνη

Νέα φωτογραφία από τις λίμνες που γίνονται οι έρευνες για τα πτώματα που άφησε πίσω του ο «Ορέστης»Με κεφαλοκλείδωμα σκότωσε τουλάχιστον ένα θύμα τουΣυνεχίζονται για 20η μέρα οι έρευνες

Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι οι αποκαλύψεις για τον κατά συρροή δολοφόνο στην Κύπρο Νίκο Μεταξά, ο οποίος σκόρπισε φρίκη και πτώματα.

Την Πέμπτη 2 Μαΐου, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος

Τράγκολας έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του μπλοκ τσιμέντου που ανέσυραν οι κυπριακές αρχές από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Το μπλόκ βρέθηκε σε βάθος τριών μέτρων στην Κόκκινη Λίμνη, εκεί που οι αρχές αναζητούν τις σορούς των Maricar Valdez, Livia Florentina και Elena Natalia. Είναι πιθανό να συνδέεται με τη δράση του 35χρονου ιλάρχου, καθώς ο ίδιος φέρεται να είπε πως σε ένα τέτοιο μπλοκ τσιμέντου είχε δέσει τη βαλίτσα με μία από τις σορούς των θυμάτων του.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής είναι από την πρώτη στιγμή μάχιμος στα μέτωπα των ερευνών για τον εντοπισμό των θυμάτων που δολοφόνησε ο 35χρονος ίλαρχος.

Όπως απεικονίζεται στην πιο κάτω εικόνα το τσιμεντομπλόκ βρίσκεται βυθισμένο στη λίμνη, ενώ η λήψη του φαίνεται να έχει γίνει με κάμερα. Προφανώς πρόκειται για λήψη εικόνας του αντικειμένου κατά τη διάρκειά των ερευνών πριν από τη σημερινή ανάσυρση του.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν, ενώ από αύριο θα ενισχυθούν με την παρουσία σόναρ από το εξωτερικό, καθώς σε πολλά σημεία λόγω της πυκνότητας και της σύστασης του νερού η πρόσβαση είναι δύσκολη. Τα εμπόδια συνεχίζονται και ως προς τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, καθώς πολλές φορές διαπιστώνονται ανεπάρκειες.

Λόγου χάρη, ο γερανός που είχε επιστρατευτεί για την ανάσυρση του αντικειμένου ήταν μικρός, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί νέο γερανοφόρο όχημα από τη Λάρνακα, το οποίο έφτασε γύρω στις 5 το απόγευμα, καθυστερώντας την έρευνα.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν και οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιατό εκεί όπου ψάχνουν τη σορό της εξάχρονης Sierra, κόρης της Mary Rose.

Με κεφαλοκλείδωμα σκότωνε ο «Ορέστης»

Οι νεκροτομές κατέδειξαν πως τα δύο θύματα του serial killer δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό, αλλά ο δράστης δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο δράστης ενδεχομένως αιφνιδίασε τα θύματα βρισκόμενος πίσω από τη πλάτη τους. Για την 38χρονη Marry Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες και τη γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου, «στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα». Για τις άλλες δύο, την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιπίνες που βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και την 30χρονη Asmita Kahda Anu από το Νεπάλ, που εντοπίστηκε στο πηγάδι στο πεδίο βολής στην Ορούντα δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Πολιτικές «ανακατατάξεις» από τις αποκαλύψεις

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των παραλήψεων στην υπόθεση του serial killer , Νίκου Μεταξά, του επονομαζόμενου και «Ορέστη», όπως συστηνόταν στα θύματά του, παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Ίωνάς Νικολάου.

«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθυξίας και μόνο» είπε.

H παραίτηση του είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί την Τετάρτη 1 Μαΐου με μια επιστολή του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο (…) Η συνείδηση και οι Αρχές μου, μου επιβάλλουν την παραίτηση», είπε ο Ιωνάς Νικολάου,αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την αστυνομία. Τόνισε όμως ότι οι ευθύνες δεν αγγίζουν μόνο την αστυνομία αλλά και την ίδια την κοινωνία της Κύπρου και πως η αναζήτηση των ευθυνών τους αφορά όλους. Μίλησε για ανεπαρκή διερεύνηση των καταγγελιών και άδικες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης και του ίδιου. Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τον διορισμό ανακριτών για πλήρη και αντικειμενική διερεύνηση της πρωτοφανούς υπόθεσης που έχει σοκάρει την Κύπρο και όχι μόνο.

(Με πληροφορίες από philenews.com, cyprusnews.eu)

Keywords
Τυχαία Θέματα