Οι πρώτες εικόνες του Λεμπιδάκη μέσα στο σπίτι του – Τα λάθη που πρόδωσαν τους απαγωγείς

Αίσιο τέλος στη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή της χώραςΤι κατέθεσε ο επιχειρηματίας στους αστυνομικούςΟ ρόλος της ανήλικης και τα λάθη που πρόδωσαν τους απαγωγείς17 συλλήψειςΤο χρονικό της υπόθεσης

Στο σπίτι του, στα Καλέσα Ηρακλείου, βρίσκεται πλέον ο 53χρόνος επιχειρηματίας, Μιχάλης Λεμπιδάκης. Έξι μήνες μετά την απαγωγή του, ο γνωστός επιχειρηματίας έχει δίπλα του τον πατέρα του, τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά.

Στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου συνεχίζεται η εξέταση των συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία, ενώ στο σημείο που βρέθηκε το

πρωί της Δευτέρας, από τους αστυνομικούς ο 53χρονος (μια μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων) εξακολουθούν να βρίσκονται άνδρες της ΕΛΑΣ που ερευνούν τον χώρο, ο οποίος έχει σφραγιστεί.

«Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στo χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί», είπε στην κατάθεσή τους αστυνομικούς ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε και ελευθερώθηκε το πρωί της Τρίτης μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 6 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Ο κ. Λεμπιδάκης συνέχισε την κατάθεσή του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό πού με βρήκατε ήταν το 6ο. Κάθε φορά πού έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε πού έμπαινα».

Σχετικά με τα βίντεο έστειλαν οι απαγωγείς στην οικογένειά του ο επιχειρηματίας είπε:

«Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γύρισαν μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».

Ο αριθμός των συλλήψεων που αφορά τους απαγωγείς αυξήθηκε σε 17 και οι 7 από αυτούς θεωρείται πως αποτελούν τον στενό πυρήνα των απαγωγέων.

Ο ρόλος της ανήλικης και τα λάθη των απαγωγέων

Οι δράστες εκτιμούσαν πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα μπορούσε ποτέ να εντοπίσει τα ίχνη και την εμπλοκή μιας ανήλικης στη σπείρα και γι’ αυτό της είχαν αναθέσει περιφερειακές δουλειές. Η κόρη του γνωστού μεσίτη στο Ρέθυμνο ήταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Η 17χρονη κοπέλα είχε ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία. Μάλιστα μία από τις τελευταίες αποστολές που είχε αναλάβει ήταν η αποστολή του βίντεο μέσω USB με το οποίο αποδεικνύονταν πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή. Η 17χρονη επισκεπτόταν συχνά καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, που είχαν ήδη ειδοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίες και ξεκίνησαν να παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Σύντομα, η 17χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς και στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας των απαγωγέων και τελικά στον εντοπισμό και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Πώς βρέθηκε ο 53χρονος επιχειρηματίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη κράτησή του.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν εδώ και αρκετό καιρό κάποιους από τους δράστες της απαγωγής στην Κρήτη, αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση έως ότου διασφαλίσουν απόλυτα τη ζωή και την ακεραιότητα του απαχθέντος.

Το χρονικό της απαγωγής

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, το αυτοκίνητό του Μιχάλη Λεμπιδάκη βρέθηκε από την αστυνομία τρακαρισμένο και εγκαταλελειμμένο με τις πόρτες ορθάνοιχτες, στον δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τον οικισμό του Καλέσσα και σε μικρή σχετικά απόσταση από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο την οικογένειά του και διαπίστωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό. Τότε σήμανε συναγερμός καθώς μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί το κινητό τηλέφωνο το Μιχάλη Λεμπιδάκη και τα προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα.

Λίγο μετά, οι Αρχές ενημερώνονται ότι η Πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιά σε δύο αυτοκίνητα κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ήταν ένα BMW και ένα αγροτικό, που είχαν παραδώσει οι απαγωγείς στις φλόγες για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και όπως φάνηκε στη συνέχεια τα είχαν χρησιμοποιήσει για την ενέδρα σε βάρος του επιχειρηματία.
Μετά από μία ασυνήθιστα μεγάλη απουσία οι απαγωγείς επικοινωνούν επιτέλους με την οικογένεια εκφράζοντας τις απαιτήσεις τους.

Τόσκας: Η επιτυχία της ΕΛΑΣ στέλνει μήνυμα παραδειγματισμού σε επίδοξους απαγωγείς

«Την Κυριακή έγινε γνωστός στις αστυνομικές αρχές ο τόπος κράτησης του απαχθέντος επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη», διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν πληροφορίες από τα κινητά τηλέφωνα των δραστών λέγοντας ότι έγιναν παρακολουθήσεις και κινητών τηλεφώνων και προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα