Θρίλερ με την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του Κατσίφα – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου 25 μέτρων από ακροβολισμένο άνδρα των ειδικών δυνάμεωνΑπομακρύνεται το σενάριο της χαριστικής βολής ή του εξ’ επαφής πυροβολισμούΣύμφωνα με καταγγελίες πως έχουν αποκρυφθεί κρίσιμα στοιχεία, παρεμβαίνοντας στη σορό«Τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί και δεν βγαίνουν σωστά και χρήσιμα συμπεράσματα»

Η δικογραφία για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Στην Αλβανία βρίσκεται έλληνας ιατροδικαστής,

ο οποίος αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Αρχικά το αίτημα είχε απορριφθεί, αλλά στη συνέχεια οι αλβανικές αρχές το έκαναν δεκτό.

Ο έλληνας ιατροδικαστής βρίσκεται ήδη στην Αλβανία μαζί με έλληνες δικηγόρους, ωστόσο η δουλειά του δεν διευκολύνεται από τις αλβανικές αρχές, οι οποίες δεν επέτρεψαν την ενδελεχή εξέταση της σορού.

Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες πως έχουν αποκρυφθεί κρίσιμα στοιχεία, παρεμβαίνοντας στη σορό.

Ο ιατροδικαστής από την Αλβανία φέρεται μετά τη νεκροτομή να έραψε τα τραύματα.

Ο έλληνας ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης είδε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για μόλις πέντε λεπτά και το μόνο που πρόλαβε να διαπιστώσει ήταν ότι τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί χωρίς να μπορεί να βγάλει σωστά και χρήσιμα συμπεράσματα. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο μαζί με το μικτό κλιμάκιο ελλήνων και αλβανών ιατροδικαστών που εξέτασαν την σορό την Τρίτη, 30.10.2018.

Πάντως, τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου 25 μέτρων από ακροβολισμένο άνδρα των ειδικών δυνάμεων. Ο έλληνας ομογενής δέχτηκε δυο σφαίρες στην καρδιά. Αυτό σημαίνει πως απομακρύνεται το σενάριο της χαριστικής βολής ή του εξ’ επαφής πυροβολισμού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος βρίσκεται από τη Δευτέρα στους Βουλιαράτες και περιέγραψε ένα «θολό» τοπίο ως προς την πορεία της υπόθεσης, αφού, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

«Θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη από τις αλβανικές αρχές. Ωστόσο, δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας». Συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Keywords
Τυχαία Θέματα