Με άδειες καρέκλες θα γεμίσουν οι πλατείες της χώρας – Διαμαρτυρία από τον κλάδο της εστίασης

Σήμερα, Τετάρτη, στις 20.00 δεκάδες κεντρικές πλατείες της χώρας θα γεμίσουν με άδειες καρέκλες. Ο κλάδος της εστίασης επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για τα προβλήματα του κλάδου λόγω του κορονοϊού που έφερε «λουκέτο» σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Έτσι, λοιπόν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων γνωστοποίησε ότι θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «άδειες καρέκλες» («empty chairs»), την οποία και θα οργανώσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι του κλάδου.

Επίκεντρο της διοργάνωσης στην Αθήνα

η πλατεία Συντάγματος όπου θα τοποθετηθούν άδειες καρέκλες. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα υπάρξουν και σε δεκάδες άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, η οποία θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των ανθρώπων του κλάδου.

Στο μεταξύ, χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει την 1η Ιουνίου ο κλάδος της εστίασης και να δοθεί από τους δήμους περισσότερος εξωτερικός χώρος στα καταστήματα χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο που μίλησε σήμερα, Τετάρτη στον ΑΝΤ1, το νομοθετικό πλαίσιο για την εστίαση αναμένεται να είναι έτοιμο έως την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Με άδειες καρέκλες θα γεμίσουν οι πλατείες της χώρας – Διαμαρτυρία από τον κλάδο της εστίασης - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα