«Μαύρη σελίδα» για τις ΗΠΑ: 4.491 θάνατοι από κορονοϊό σε 24 ώρες – Πάνω από 33.000 νεκροί (video)

Οι ΗΠΑ καταγράφουν μια από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας, με τον απολογισμό των νεκρών τις τελευταίες 24 ώρες από τον κορονοϊό να σοκάρει, καθώς διαπιστώθηκαν άλλοι 4.491 θάνατοι. Πρόκειται, μακράν, για τον πιο βαρύ απολογισμό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα μέσα σε μια ημέρα. Συνολικά οι ΗΠΑ ξεπέρασαν κατά πολύ το όριο ο 30.000 θανάτων…

Την ίδια ώρα, στον… κόσμο του παρουσιάζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε:

«Ώρα να ξαναπάρουν μπρος οι ΗΠΑ». Ο κορονοϊός συνεχίζει να θερίζει ζωές και ο αμερικανός πρόεδρος το μόνο που σκέφτεται είναι το πως θα ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις «από αύριο».

Coronavirus – Usa, più di 30mila vittime: New York chiusa fino al 15 maggio. Spagna: 19mila decessi. Belgio primo al mondo per rapporto morti-abitanti. In Corea del Sud 141 persone tornano positive https://t.co/UmgO8TvMdy di @fattoquotidiano

— oleandro 64 (@engu64) April 17, 2020


Έως το βράδυ της Πέμπτης (16/04) καταγράφονταν στη χώρα περισσότεροι 33.000 θάνατοι, καθώς έχουν πεθάνει συγκεκριμένα 33.284 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μάλλον ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει περιπτώσεις θανάτων που «πιθανόν συνδέονται» με την ασθένεια Covid-19, την οποία προκαλεί ο κορονοϊός, αλλά δεν εντάσσονταν στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας μέχρι τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, οι αρχές στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι προσθέτουν 3.778 θανάτους που «πιθανόν» οφείλονταν στον κορονοϊό στον επίσημο απολογισμό.

Η ισχυρότερη δύναμη του πλανήτη, στην οποία έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα σχεδόν 667.800 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός), καταγράφει τις τρεις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλα θλιβερά ρεκόρ θανάτων.

Coronavirus nel mondo, negli Usa oltre 4.500 vittime in 24 ore: è record. Wuhan rifà i conti: 1290 decessi in più [aggiornamento delle 07:06] https://t.co/3nh9rW9axO

— Repubblica (@repubblica) April 17, 2020


Συγκριτικά, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ως τις 23:00 ώρα Ελλάδας έκαναν λόγο για συνολικά 31.071 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 4.141 που πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19. Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο απολογισμός του Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, ακολουθούμενη από την Ιταλία (22.170 νεκροί), την Ισπανία (19.315) και τη Γαλλία (17.941).

Coronavirus, l’allarme dei diplomatici Usa su due laboratori in Cina che facevano test sui pipistrelli https://t.co/ek2bvkrw7R via @LaStampa

— Paolo Mastrolilli (@PMastrolilli) April 17, 2020


Τραμπ: Ώρα να ξαναπάρουν μπρος οι ΗΠΑ

Eίναι καιρός να «ξαναπάρει μπρος η Αμερική» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο τη Μεγάλη Πέμπτη (16/04), παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησής του για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Όπως ανέφερε, οι πολιτείες καλούνται να υιοθετήσουν την άρση των μέτρων περιορισμού κατά φάσεις, αφήνοντας τους Αμερικανούς να γυρίσουν στις δουλειές τους όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Well, who didn’t know he’s a liar? Trump wrongly declares some states don’t have ‘any problem’ with coronavirus https://t.co/kOOXz3VvP0

— Olean (@OleanDB) April 17, 2020


Η επανεκκίνηση θα γίνει «πολιτεία προς πολιτεία» με βάση «επαληθεύσιμα» δεδομένα, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Θα επαφίεται στους κυβερνήτες των πολιτειών να προσαρμόσουν τα μέτρα και εάν θεωρούν ότι οι περιορισμοί πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, θα έχουν τη δυνατότητα να το αποφασίσουν. «Δεν θα ανοίξουμε τα πάντα μονομιάς, αλλά κάνοντας ένα προσεκτικό βήμα κάθε φορά», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, εξηγώντας πως σκοπός αυτής της προσέγγισης είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος του νέου κύματος μολύνσεων.

Οι αμερικανικές πολιτείες όπου η εξάπλωση του κορονοϊού έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο εδώ και δύο εβδομάδες μπορούν να αρχίσουν την επανεκκίνηση της οικονομικής τους δραστηριότητας «από αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Τραμπ, 29 πολιτείες αναμένεται να είναι σε θέση να άρουν τα μέτρα περιορισμού σχετικά σύντομα. «Αν κοιτάξετε τη Μοντάνα, το Γουαϊόμινγκ, τη Βόρεια Ντακότα», πολιτείες που έχουν μείνει συγκριτικά αλώβητες από την πανδημία, η κατάσταση «είναι πολύ διαφορετική από αυτή στη Νέα Υόρκη, πολύ διαφορετική από αυτή στο Νιού Τζέρσι» σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος. Η απόφαση αυτή «θα εξαρτηθεί από τους κυβερνήτες», πρόσθεσε..

Timeline: How the White House wasted weeks in the #COVID19 battle pic.twitter.com/DI5Omm3blj

— CGTN (@CGTNOfficial) April 16, 2020

China, Germany, South Korea, USA
Widespread testing and contact tracing allowed some countries to flatten the coronavirus curve before others pic.twitter.com/Mzeea7rRFihttps://t.co/dzh8q9onXh

— H. Eric Loewe (@ericlo) April 17, 2020

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

Πηγή: «Μαύρη σελίδα» για τις ΗΠΑ: 4.491 θάνατοι από κορονοϊό σε 24 ώρες – Πάνω από 33.000 νεκροί (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα