Μαραντζίδης: Αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει κάνει κωλοτούμπα

Ξεκάθαρη στάση ως προς το τι πρέπει να ψηφίσει το Ποτάμι όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έλαβε ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης, Νίκος Μαραντζίδης.

Μιλώντας στον News247 στους 88,6 ο Μαραντζίδης τόνισε πως «μόνο εμείς μπορούμε να λέμε Μακεδονία πλέον με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία είναι εξαιρετικά προωθητική, ούτε στα όνειρά μας δεν θα μπορούσαμε να τον φανταστούμε.

Παρενέβη στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, έγιναν ουσιαστικές αλλαγές. Γίνεται διευκρίνηση και στη γλώσσα. Και όμως, ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας νιώθει προδωμένο. Ε, είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Για τη στάση του Ποταμιού τόνισε: Θα πρέπει να παρακαλάνε να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί. Είναι κέρδος ακόμα και με όρους μικροπολιτικούς για την αντιπολίτευση. Αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει αυτοακυρώνεται ως πολιτικός χώρος. Υποτίθεται ότι είχε τον ορθολογισμό ως προτεραιότητα. Κατά τη γνώμη μου θα πρόκειται για μία κωλοτούμπα.

Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να γίνει, είναι όμως κατανοητό τέτοιου είδους στροφές είναι προβληματικές. Υπάρχει μία ατυχία. Ότι ένα πολύ μεγάλο θέμα που έχει ταλαιπωρήσει πολύ τη χώρα έρχεται στο τέλος ενός κυβερνητικού κύκλου, ουσιαστικά σε μία προεκλογική περίοδο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλουν να πιστώσουν μία επιτυχία στην κυβέρνηση σ’ αυτή τη φάση. Έχουμε όλα τα θέματα μαζί. Δεν γνωρίζω πότε θα γίνουν εκλογές, ούτε και να βάλω στοίχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα