Μανώλης Καλουδάς: Πέντε μέρες με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αντέχεις;

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ

Πέμπτη μέρα σήμερα, Παρασκευή, με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι αρκετές, άραγε, για να κάνουμε μια ανασκόπηση των όσων έγιναν και να πάρουμε μια γεύση για το τι θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια;

Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Δευτέρα 8/7:

Με το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα περνούν στα χέρια του πρωθυπουργού οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ, της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.Οι αρμοδιότητες για τις φυλακές και το σωφρονιστικό
σύστημα μεταφέρονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που εποπτεύει τις αστυνομικές αρχές. Επίσης στο ίδιο υπουργείο θα υπάγονται πλέον οι αρμοδιότητες της Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τρίτη 9/7:

Πραγματοποιείται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης (που δεν είναι ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα όπως έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης), στην οποία συμμετέχουν μόλις 5 γυναίκες, δηλαδή 9,8% επί του συνόλου (51 υπουργοί). Το θέμα γίνεται γνωστό και εκτός συνόρων, καθώς σε συνέντευξή του στο BBC ο νέος πρωθυπουργός λέει πως δεν έβρισκε γυναίκες για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, απάντηση που συνάντησε την ένσταση της δημοσιογράφου. Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισε το πρώτο ταξίδι του νέου πρωθυπουργού. Θα συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ στη Γερμανία. Το Χρηματιστήριο σημειώνει μεγάλη πτώση. Τα ΜΜΕ τη χρεώνουν στον Αλέξη Τσίπρα.

Τετάρτη 10/7:

Ισραηλινή ενημερωτική ιστοσελίδα, επικαλούμενη δήλωση ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών, δημοσιεύει ρεπορτάζ που λέει ότι το Ισραηλινό ΥΠΕΞ δεν έχει καμία διάθεση να συνεργαστεί με τον Μάκη Βορίδη που είναι «γνωστός για τις ρατσιστικές και αντισημιτικές του θέσεις».Ξεσπά φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική. Ο κόσμος μαθαίνει από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο μηχανισμός λειτούργησε άψογα και η αντιμετώπιση ήταν σωστή.Σημειώνεται νέα μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο.

Πέμπτη 11/7:

Αποκαλύπτεται ότι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ήταν μέχρι πρότινος σύμβουλος της Lamda Development για την επένδυση στο Ελληνικό. Όπως έγινε γνωστό από τον Σωκράτη Φάμελλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την ιδιότητά του.Νέοι που συμμετείχαν σε ανοιχτή συγκέντρωση και πορεία για το AirBnB στο Κουκάκι δέχονται απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις της αστυνομίας. Οι τουρίστες που είναι μπροστά στο γεγονός φωνάζουν στους αστυνομικούς να σταματήσουν.

Παρασκευή 12/7:

Το υπουργείο Εξωτερικών αναγνωρίζει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό.Και συνεχίζουμε…
Keywords
Τυχαία Θέματα