Μανώλης Καλουδάς: Καταργούνται τα Χριστούγεννα, τα σταυροκατσάβιδα και τα σταυρόλεξα

Στο προσκήνιο ήρθε ξανά το ζήτημα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας με αφορμή τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και ρύθμιση για διακριτούς ρόλους ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και λέμε ξανά γιατί το θέμα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας επανέρχεται κατά περιόδους από το 1974 με διάφορες αφορμές στην πολιτική επικαιρότητα, χωρίς όμως αυτό να έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε ουσιώδη μεταβολή του status quo. Ακόμα

και το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας ήταν πάγια θέση από το 1981, από το «Συμβόλαιο με το λαό», δεν κατάφερε να τον υλοποιήσει κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τώρα, που βρισκόμαστε προ των πυλών της «θρησκευτικής ουδετερότητας» του κράτους οι Έλληνες χωρίζονται σε δύο «στρατόπεδα». Σε αυτούς που βλέπουν τους κακούς Συριζαίους να θέλουν να βάλουν «ταφόπλακα» στο θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, που θέλουν να σβήσουν τον σταυρό από την ελληνική σημαία και να «κλέψουν» τα Χριστούγεννα από τα παιδάκια και σε αυτούς που πιστεύουν στην πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας συνείδησης, της θρησκευτικής και πως η θρησκευτική πίστη δεν μπορεί να ορίζεται δια της επιβολής.

Και για να σοβαρευτούμε, ούτε ο σταυρός από τη σημαία μας θα καταργηθεί, ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε τα σταυρόλεξα, ούτε τα στραβοκατσάβιδα, ούτε θα γκρεμιστούν εκκλησίες, ούτε τίποτα. Όλα αυτά που υποστηρίζει ο Μάκης Βορίδης αποτελούν απλά ένα… επεισόδιο ψηφοθηρίας στον μακρύ δρόμο μέχρι τις εκλογές. Άλλο πράγμα να είσαι κατά του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας για τους δικούς σου λόγους κι άλλο πράγμα να πιστεύεις ότι δεν θα μπορείς να γιορτάζεις τα Χριστούγεννα σε μία χώρα που το 90% των πολιτών της είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Πιστεύει άραγε πραγματικά ο Μάκης Βορίδης τα όσα είπε το περασμένο Σάββατο στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά; Πιστεύει ότι τα Χριστούγεννα δεν θα μπορούμε να τα γιορτάσουμε σε δημόσιους χώρους; Πιστεύει ότι θα αφαιρεθεί πραγματικά ο σταυρός από την ελληνική σημαία; Όχι βέβαια. Δεν είναι χαζός. Τουναντίον. Είναι πάρα πολύ έξυπνος και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είπε όσα είπε.

Αυτό που ήθελε – σε αγαστή συνεργασία πάντα με ορισμένα ΜΜΕ – το κατάφερε. Τις τελευταίες μέρες τα fake news που εκστόμισε αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης στα καφενεία ανά την Ελλάδα και οι «βολές» πάνε και έρχονται. Αφύπνισε το εθνικό και θρησκευτικό συναίσθημα κάποιων τηλεθεατών του ΣΚΑΪ (και όχι μόνο) και τους έστρεψε εναντίον των άπιστων, των κομμουνιστών, των τεμπέληδων Συριζαίων που θέλουν να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο.

Ο λαϊκισμός στα χειρότερά του.

Και άντε ο Βορίδης είναι αυτός που είναι. Όπως και ο Άδωνις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι έχει να πει;

Με κόκκινο οι χώρες με κρατική θρησκεία
Keywords
Τυχαία Θέματα