Μακελειό με 20 νεκρούς και 26 τραυματίες στις ΗΠΑ – «Έγκλημα μίσους» βλέπουν οι Αρχές

Ένα ακόμα «έγκλημα μίσους» στις ΗΠΑΤουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 νοσηλεύονται, πολλοί από αυτούς σοβαράΥπάρχουν και παιδιά ανάμεσα στους τραυματίεςΣχεδόν 50 τέτοιες επιθέσεις έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ από την αρχή της χρονιάς

Ένας νεαρός οπαδός της λευκής ανωτερότητας σκόρπισε τον θάνατο στη μικρή πόλη Ελ Πάσο του Τέξας, στις ΗΠΑ, το πρωί (σσ 10 το βράδυ τοπική ώρα Ελλάδας) όταν εισήλθε σε ένα πολυκατάστημα και άνοιξε πυρ.

Μετά τον αρχικό πανικό διαπιστώθηκε

πως από τα πυρά του άνδρα είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι ενώ άλλοι 26 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, κάποιοι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.  Ο άνδρας συνελήφθη και σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ,  θα αντιμετωπίσει το συντομότερο δυνατό την αμερικανική Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται πως το Τέξας είναι από τις Πολιτείες των ΗΠΑ όπου ισχύει ακόμα η θανατική ποινή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης είναι λευκός, 21 ετών και είχε συντάξει ένα «μανιφέστο» το οποίο καθιστά σαφές ότι επρόκειτο για «έγκλημα μίσους», δηλαδή εγκλήματα με θύματα πρόσωπα τα οποία στοχοθετούνται εξαιτίας χαρακτηριστικών όπως η φυλή, το θρήσκευμα, ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.

Shooting at the mall El Paso Walmart Texas #ElPaso #Texas #walmartshooting

Keywords
Τυχαία Θέματα