Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Φθιώτιδα και Θεσσαλία – Κόκκινος «συναγερμός» στην Πυροσβεστική

Εκτός ελέγχου από το απόγευμα του Σαββάτου (03/08) η κατάσταση στην ΗλείαΔεν βοηθούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του ΔομοκούΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για Αττική και Εύβοια αύριο Κυριακή (04/08)

Δύσκολο κρίνεται το έργο των πυροσβεστών καθώς από το μεσημέρι του Σαββάτου δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα της Φθιώτιδας και της Ηλείας.

Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς η φωτιά στην Αρχαία Ολύμπια που ξέσπασε το μεσημέρι

του Σαββάτου έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».

Ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ επεσήμανε ότι, «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος».

«Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν καεί εβδομήντα στρέμματα δάσους προς το παρόν και η φωτιά συνεχίζει.

Μάχη με τις φλόγες και στη Βαρδαλή Δομοκού

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο χωριό Βαρδαλή του δήμου Δομοκού, στη Φθιώτιδα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κοντά σε δασική έκταση με πουρνάρια και υποστηριζόμενη από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δέκα οχήματα της πυροσβεστικής με 23 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη τύπου PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και λίγο αργότερα άλλα δύο καναντέρ ρίχτηκαν στη μάχη για να μπορέσουν να περιορίσουν τα μέτωπα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η μάχη είναι κρίσιμη, καθώς οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν τόσο στις επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς. Ωστόσο ήδη οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται και με άλλες δυνάμεις από γειτονικούς νομούς της Θεσσαλίας.

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χωριά Μαντασιά.

Στην περιοχή του χωριού Μαντασιά Δομοκού η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και το Δομοκό, τόσο επίγειες όσο και εναέριες. Λίγη ώρα αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Νέο μέτωπο στα Φάρσαλα – Δεκάδες πυροσβέστες στο σημείο

Ένα ακόμα πύρινο μέτωπο ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κοκκίνω Φαρσάλων Λάρισας το απόγευμα του Σαββάτου 3 Αυγούστου

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 25 πυροσβέστες και 4 Α/Φ.

#Πυρκαγιά σε #δασική έκταση στην περιοχή Κοκκίνω Φαρσάλων Λάρισας. Επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 25 πυροσβέστες και 4 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 3 Αυγούστου 2019

Δεν εμπνέει ανησυχία η πυρκαγιά στο Διόνυσο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση στην είσοδο του Γερμανικού Νεκροταφείου, στον Διόνυσο Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά είναι σε ύφεση, δεν εμπνέει ανησυχία και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε μια ακόμα πυρκαγιά στα Δικαστικά Μαραθώνα, αλλά δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τις δυνάμεις πυρόσβεσης που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο  για Αττική και Εύβοια

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για αύριο Κυριακή 04 Αυγούστου 2019, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική και την Εύβοια.

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα