Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώθηκε οικισμός – Για «εικόνες του 2007» μιλούν οι κάτοικοι (video)

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοΐου, του Δήμου Πύργου.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι δυνατοί άνεμοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο τον έλεγχό της. Οι φλόγες απειλούν πλέον τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωσή τους, αν χρειαστεί.

Επί τόπου βρίσκονται 65 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων

τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Γραμματικό Ηλείας. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 65 #πυροσβέστες, 23 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 24, 2020

Επίσης, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης συντρέχουν το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Εκκενώθηκε οικισμός – Για «εικόνες του 2007» μιλούν οι κάτοικοι

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τοπικές αρχές, κατόπιν εισήγησης της Πυροσβεστικής Αρχής, προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Χελιδόνι.

Κάτοικοι της περιοχής, μάλιστα, κάνουν λόγο για εικόνες, οι οποίες παραπέμπουν στις φονικές πυρκαγιές του 2007, όταν όλη η περιοχή είχε γίνει στάχτη, με αποτέλεσμα 84 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Μάχη για τρίτη ημέρα στην Κορινθία

Στο μεταξύ, για τρίτη ημέρα συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, με την κατάσταση του μετώπου να είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Η φωτιά είναι οριοθετημένη, με τους πυροσβέστες να κατασβήνουν τις τελευταίες ενεργές εστίες.

Φωτιά στα Μέθανα

Παράλληλα, λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι της Παρασκευή, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στα Μέθανα Τροιζηνίας, σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στην οδό Μάνου Λοϊζου, στην Κερατέα Αττικής.

Σε κοντινή απόσταση από το σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται κατοικίες, ενώ η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα