«Μαφία των φυλακών»: Απολογούνται σήμερα οι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος θα βρεθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στις 12:00, προκειμένου να απολογηθούν.

Οι δύο δικηγόροι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για τη «μαφία των φυλακών» και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.

Αγωγή κατά της Παπακώστα

Αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, αναμένεται να καταθέσει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, καθώς -όπως υποστηρίζει- παραβίασε το τεκμήριο

της αθωότητάς του.

Την κατάθεση αγωγής το πρωί της Δευτέρας, 22 Απριλίου 2019, προανήγγειλε ο δικηγόρος του γνωστού ποινικολόγου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα, η οποία αφού συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική, ανέφερε ότι λυπάται «διότι το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Πρώην πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων κατά των συλλήψεων Λυκουρέζου – Παναγόπουλου

Σε δήλωσή τους, 15 πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων αναφέρουν ότι δημιουργεί προβληματισμό τόσο η έκδοση, των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των δύο ποινικολόγων, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου, όσο και ο τρόπος, υπό τον οποίο αυτά εκτελέσθηκαν.

Ειδικότερα, οι 15 πρώην πρόεδροι αναφέρουν ότι «η κοινή γνώμη παρακολουθεί, άναυδη, μια ποινική «επιχείρηση» στρεφόμενη κατά δύο δικηγόρων, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία υπό συνθήκες που προσιδιάζουν στους πλέον επικίνδυνους καταζητούμενους εγκληματίες, κατά βάναυσο θρυμματισμό του τεκμηρίου της αθωότητας και των υπερασπιστικών τους δικαιωμάτων, και κατά τρόπο που θα στιγματίσει για πάντα την προσωπικότητά τους» και συνεχίζουν:

«Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ποινική εμπειρία για να καταλάβει κανείς ότι δύο επαγγελματίες με διαδρομή δεκαετιών, με σταθερή επαγγελματική έδρα-γραφείο και διαδρομή, και με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια, δεν είναι ύποπτοι φυγής, ούτε διαπράξεως νέων απεχθών εγκλημάτων,προϋποθέσεις που πρέπει αναγκαία κατά το νόμο να συντρέχουν, προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως».

Keywords
Τυχαία Θέματα