Λουτσέσκου: Η πίεση αυτή τη στιγμή είναι στην Μπενφίκα – Μάτος: Θέλουμε πολύ να παίξουμε στους ομίλους (εικόνες)

Συγκρατημένος αλλά αισιόδοξος, προσγειωμένος και ρεαλιστής, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, βλέπει με θετικό πρόσημο την πιθανότητα πρόκρισης της ομάδας του στο μεγάλο «ραντεβού» της με την ιστορία και την Μπενφίκα στο πλαίσιο της ρεβάνς για τα πλέι οφ του Champions League.

Από τους παίκτες μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Λεό Μάτος. Ο βραζιλιάνος άσος μίλησε για την συναίσθηση της προοπτικής για μια μεγάλη

πρόκριση της ομάδας του, την ετοιμότητα και των ζήλο των συμπαικτών του, την δίψα του κόσμου για μια μεγάλη διάκριση, αλλά και τα μοιρασμένα ποσοστά στην πρόκριση. Εκτός αποστολής ο Μπίσεβαρ, η Μπενφίκα «χρυσώνει» τους παίκτες σε περίπτωση πρόκρισης, η διοίκηση έταξε πολύ μεγάλο πριμ.

Αναλυτικά όσα είπε ο ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» του Βορρά:

Για τη σημασία του αγώνα με τους «αετούς»: «Από την πρώτη μέρα, ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για το παιχνίδι έχοντας ως στόχο να παίξουμε στους ομίλους του Champions League. Ξέραμε τις δυσκολίες που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε. Κοιτάζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, μετά από όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο, έχοντας μία πολύ καλή νοοτροπία. Αυτό που σκεφτόμαστε μόνο είναι ότι θα πρέπει να προκριθούμε. Φτάσαμε εδώ, έχοντας το παιχνίδι στα χέρια μας. Θα παίξουμε στην έδρα μας, όπου έχουμε μόνο νικηφόρα αποτελέσματα και πολλά γκολ και θα δώσουμε τα πάντα».

Για το πως περιμένει το παιχνίδι: «Με βάζετε υπό πίεση τώρα… Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο ή να προβλέψω κάτι για το παιχνίδι αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε ότι απέναντι μας είναι μία καλή και ποιοτική ομάδα, αλλά κι εμείς έχουμε μεγάλη θέληση να περάσουμε στους ομίλους. Ξέρουμε ότι μπορούμε να αποδώσουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ενώ, ακόμη κι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, έχουμε τη νοοτροπία για να τα διορθώσουμε. Επίσης, ξέρουμε ότι η μόνη ομάδα που πραγματικά δημιούργησε προβλήματα στην Μπενφίκα ήταν ο ΠΑΟΚ. Αν για εμάς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το ίδιο ισχύει και για την Μπενφίκα. Η πίεση αυτή τη στιγμή είναι στην Μπενφίκα».

Για το πως έχει προετοιμάσει την ομάδα του: «Εμείς ποτέ δεν προετοιμάσαμε κανένα παιχνίδι, για να υπερασπιστούμε κάποιο αποτέλεσμα. Έχουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού. Κάποιες φορές μπορούμε να το κάνουμε, κάποιες όχι, ανάλογα και με τον αντίπαλο φυσικά, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για να το διορθώσουμε. Ξανά σαν παράδειγμα, υπάρχει το πρώτο παιχνίδι με την Σπαρτάκ, όπου χάναμε με 2-0 και κερδίσαμε με 3-2. Άλλο παράδειγμα είναι και το παιχνίδι στη Λισαβόνα. Μετά το 20΄, η Μπενφίκα μας άσκησε πίεση, στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους δεχθήκαμε το γκολ και ενδεχομένως μία άλλη ομάδα θα “λύγιζε”. Δεν το κάναμε και μετά, ισοφαρίζοντας, ήμασταν πολύ κοντά ακόμη και στο να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον «Δικέφαλο» και τα όσα μεσολάβησαν από την στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Έχω συνηθίσει να ζω μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Από την αρχή ξέραμε ότι το ξεκίνημα θα ήταν δύσκολο πέρυσι, λόγω πολλών καταστάσεων. Ξέραμε ότι το μοναδικό στοιχείο που μπορούσε να μας δώσει την επιτυχία ήταν η ισορροπία και η δουλειά. Το κάναμε με ένα γκρουπ παικτών και με τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα πέρυσι και φέτος συνεχίζουμε το ίδιο. Για μένα το πιο σημαντικό δεν είναι να είμαστε μία παρέα, αλλά να έχουμε μία σωστή νοοτροπία. Γιατί αυτή είναι που μας πιέζει και μας πάει σε παραπάνω επίπεδο. Η νοοτροπία χτίζεται με καθημερινή δουλειά. Όταν υπάρχει ένα γκρουπ ανθρώπων, είναι φυσιολογικό να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Για εμάς, το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το αυριανό. Θα μπούμε στο γήπεδο και θα πεθάνουμε γι’ αυτή την πρόκριση. Μετά από αυτό το παιχνίδι, θα έρθει ένα άλλο».

Για την Μπενφίκα: «Για αυτό το λόγο το ποδόσφαιρο είναι κάτι ξεχωριστό. Δεν κερδίζουν πάντα οι πιο πλούσιες ομάδες. Έχω τεράστια αυτοπεποίθηση για την ομάδα, για το γκρουπ και για τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Για το νέο συμβόλαιό του και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο ΠΑΟΚ: «Έχω ζήσει φανταστικές στιγμές στον ΠΑΟΚ και νιώθω τεράστια απόλαυση που δουλεύω με αυτούς τους παίκτες. Η ανανέωση αυτή σημαίνει μία συνέχεια».

Αναλυτικά είπε ο Λέο Μάτος υπογράμμισε:

Για τις πρώτες του σκέψεις για το παιχνίδι: «Έχω μία αίσθηση μεγάλης ευτυχίας, που έχω τη δυνατότητα να βάλω το όνομά μου στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε στους ομίλους. Θα ήταν η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Λίγοι παίκτες στο ρόστερ έχουν παίξει στο Champions League, ενώ εγώ ποτέ. Έχω φτάσει στον τελικό του Europa League, αλλά δεν έχω παίξει στο Champions League και είναι ένα όνειρο, που θέλω να το πραγματοποιήσω».

Για το πόσο πολύ το θέλει ο κόσμος: «Εμείς οι παίκτες αισθανόμαστε το πόσο πολύ το θέλει αυτό και ο κόσμος. Ακόμη και στον δρόμο, όλοι μας λένε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να περάσει. Αυτό μας κάνει να θέλουμε να δώσουμε και παραπάνω από τις δυνατότητές μας».

Για το αν θεωρεί ακόμη φαβορί την Μπενφίκα: «Πριν τον πρώτο αγώνα, η Μπενφίκα είχε το ρόλο του φαβορί, γιατί είναι μία ομάδα με εμπειρία στη διοργάνωση, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε την ευκαιρία να παίξει εδώ. Στο γήπεδο τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για καμία από τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μία ανωτερότητα της Μπενφίκα και κάποιες ευκαιρίες, αλλά μετά τα πράγματα ήταν ισορροπημένα. Πάντα εδώ στην Τούμπα, όμως, τα πράγματα είναι δύσκολα για τον αντίπαλο. Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν φαβορί για αυτή την αναμέτρηση».

Για το πως περιμένει την Μπενφίκα: «Δεν ξέρω αν θα παίξουν οι ίδιοι ή άλλοι παίκτες, αλλά υποθέτω ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Στο πρώτο παιχνίδι, είχαμε στόχο τη νίκη, αλλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο η Μπενφίκα δημιούργησε καλές ευκαιρίες και μας ανάγκασε να αμυνθούμε περισσότερο, αλλά αύριο ο ρυθμός θα καθορίζεται από τον ΠΑΟΚ και η Μπενφίκα θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό».

Για τον ρυθμό του αγώνα και το πως θα παίξει ο ΠΑΟΚ: «Δεν θα μπούμε ποτέ στο γήπεδο για να υπερασπίσουμε απλά ένα αποτέλεσμα. Στόχος μας πάντα είναι η νίκη. Αν δεν δεχτούμε γκολ, είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε, αλλά το 1-1 είναι ένα επικίνδυνο αποτέλεσμα».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι πλέον το φαβορί: «Όπως είπα όσον αφορά στο φαβορί, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι τέτοιο για το αυριανό παιχνίδι. Είπα ότι η Μπενφίκα βάσει εμπειρίας ήταν αρχικά το φαβορί, αλλά πλέον θεωρώ ότι είναι 50-50».

Για το αν πιστεύει ότι η Μπενφίκα έχει αποδυναμωθεί από τις απουσίες που θα έχει στην επιθετική γραμμή της: «Δεν ένιωσα στο πρώτο παιχνίδι ότι η Μπενφίκα είχε κάποιο πρόβλημα στην επίθεση. Έχει παίκτες, όπως ο Φερέιρα, με τον οποίο έχω παίξει αντίπαλος στην Ουκρανία. Τον Ζόνας τον γνωρίζω καλά από την Εθνική Βραζιλίας. Είναι ένας μεγάλος παίκτης που σίγουρα θα λείψει, αλλά η Μπενφίκα έχει μεγάλους παίκτες».

Με προπόνηση το πρωί της Τρίτης (28/8) στην Τούμπα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Δικέφαλος για το δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Μπενφίκα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους για το μεγάλο ματς, ενώ στις επιλογές δεν βρίσκονται οι Μπίσεσβαρ και Μαλεζάς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Η προετοιμασία τελείωσε. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον κύκλο των προπονήσεών του πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με τη Μπενφίκα και πλέον είναι έτοιμος ν’ αντιμετωπίσει την πρόκληση.

Μπροστά του έχει τη δυνατότητα να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και μάλιστα μέσα από το δυσκολότερο δυνατό δρόμο.

Η αναμέτρηση με την Μπενφίκα θα είναι ένα (ακόμα) πολύ δύσκολο τεστ για τον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε την καλοκαιρινή του διαδρομή κόντρα στη Βασιλεία και τη Σπάρτακ Μόσχας και συνεχίζει ως τώρα αήττητος. Με τη δύναμη της έδρας, τον χαρακτήρα και την ποιότητα των παικτών του ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει να κάμψει άλλο ένα εμπόδιο.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ποντάρει στη νοοτροπία και την προσωπικότητα της ομάδας του που, όπως είπε, «θα πεθάνει στο γήπεδο για να πάρει την πρόκριση». Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ αφορούσε την τακτική, την ανάπτυξη και όπως πάντα την αντιμετώπιση κι εκμετάλλευση των στημένων φάσεων.

Οι 18 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ρουμάνος τεχνικός είναι οι: Ρέι , Πασχαλάκης , Μάτος , Κίτσιου , Βιεϊρίνια , Κρέσπο , Βαρέλα , Χατσερίδης , Σάκχοφ , Μαουρίσιο , Κάνιας , Πέλκας , Ελ Καντουρί , Λημνιός , Ουάρντα , Ζαμπά , Πρίγιοβιτς , Ακπόμ.

Η Μπενφίκα «χρυσώνει» τους παίκτες σε περίπτωση πρόκρισης

Οι «αετοί» της Λισσαβώνας «καίγονται» για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, όμως το 1-1 που πήρε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς την έχει στήσει με την… πλάτη στον τοίχο. Πλέον ο «Δικέφαλος» έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς στην κατάμεστη Τούμπα κι έτσι η διοίκηση των «αετών» αποφάσισε να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες της Μπενφίκα για να πάρουν την πρόκριση μέσα στην Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της πορτογαλικής εφημερίδας «Record», οι ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα θα μοιραστούν έξτρα πριμ, το συνολικό ύψος του οποίου φτάνει στα 4 εκατομμύρια ευρώ, αν καταφέρουν αύριο να οδηγήσουν την ομάδα στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ανακοίνωσαν Γκάμπριελ οι «αετοί»

Παίκτης της Μπενφίκα είναι ο Γκάμπριελ, καθώς ο πορτογαλικός σύλλογος ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας (27/8) την απόκτηση του βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού από την ισπανική Λεγανές. Ο 25χρονος άσος, ο οποίος διαθέτει και πορτογαλικό διαβατήριο, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «αετούς». Το κόστος της μεταγραφής του Γκάμπριελ Άπελτ Πίρες, όπως είναι το πλήρες όνομα του παίκτη, δεν δημοσιοποιήθηκε, ωστόσο η καθημερινή πορτογαλική αθλητική εφημερίδα “A Bola” αναφέρει ότι αυτό έφτασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γκάμπριελ εντάχθηκε στην διάρκεια της σεζόν 2011-12 στα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ στην πρώτη ομάδα. Η «γηραιά κυρία» τον παραχώρησε δανεικό σε αρκετές ομάδες, η τελευταία εκ των οποίων ήταν η Λεγανές τη σεζόν 2015-16. Με τις εμφανίσεις του εκείνη τη χρονιά ικανοποίησε τους ανθρώπους της ισπανικής ομάδας, η οποία τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2016.

Benfica – Oficial: Gabriel reforça o Benfica https://t.co/E8NPOWDIJ4

— Diário Record (@Record_Portugal) 27 Αυγούστου 2018

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
πιεση, champions league, europa league, παε παοκ, η καθημερινή, ΠΑΟΚ, league, γκολ, σημαίνει, europa, φερειρα, τεστ, θεσσαλονικη, καλοκαιρι, gabriel, https, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, εξτρα, ξανα, αποτελεσματα, διαβατηριο, δουλεια, εδρα, εθνικη, καθημερινη, κοντρα, ονειρο, ουκρανια, πλαισιο, ρυθμος, τεστ, υψος, αηττητος, απλα, αυτοπεποιθηση, βραδυ, γκολ, γηπεδο, δυναμη, δυνατοτητα, διψα, διοικηση, δειχνει, δωσει, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκμεταλλευση, επιτυχια, εφημεριδα, ιδιο, η καθημερινή, ισχυει, θετικο, ημιχρονο, ισορροπια, λειψει, λισαβονα, λογο, νικη, νοοτροπια, ξεκινημα, ομαδα, παντα, ονομα, παε παοκ, ποδοσφαιρο, ποιοτητα, προβληματα, πρωι, ρει, ρολο, σεζον, σιγουρα, σιγουρο, σκεψεις, φυσικα, φτανει, φορα, εμφανισεις, europa, gabriel, https, league, ομαδες, παιχνιδι, σημαίνει, τουμπα, θελω να, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα