«Λουτρό αίματος» στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 48 νεκροί από δυο επιθέσεις αυτοκτονίας (video)

Το «λουτρό αίματος» από επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν συνεχίστηκε και την Τρίτη (17/09), ημέρα που τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες. Η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του πρόεδρου Ασράφ Γκάνι, ο οποίος γλίτωσε από την έκρηξη. Ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν… Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και παιδιά.

A suicide bomb

attack at an election rally in Afghanistan has killed at least 26 people. The meeting in Parwan province, north of the capital Kabul, was about to be addressed by President Ashraf Ghani. Another blast in Kabul, near the US embassy, has killed at least 22 people. pic.twitter.com/A90gsDguD9

— ANews (@anewscomtr) September 17, 2019


Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 26 άνθρωποι πέθαναν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε μηχανή, «χτύπησε» σε μια προεκλογική συγκέντρωση του αφγανού πρόεδρου. Οι Ταλιμπάν θεωρούν πως ο Ασράφ Γκάνι έχει… φιλικές σχέσεις με τον αμερικανό πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα στην πόλη Τσαρικάρ, την πρωτεύουσα της περιφέρειας Παρβάν, βόρεια της Καμπούλ. Ο Γκάνι δεν βρισκόταν ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανέφερε πως στους 26 νεκρούς, περιλαμβάνονται 4 στρατιώτες. Επιπλέον, τουλάχιστον 42 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα