Λιβύη: Ο Χαφτάρ σήκωσε ελληνική σημαία για τη φρεγάτα «Σπέτσες» στην περιοχή – Ρωσία και Τουρκία ξαναμοιράζουν την «τράπουλα»

Την ελληνική σημαία να κυματίζει ανάρτησε ο προσκείμενος λογαριασμός στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στο Twitter (M.LNA) χαιρετίζοντας τη συμμετοχή της Αθήνας στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΙΡΗΝΗ μέσω της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ. Την ίδια ώρα, που ο ίδιος φέρεται να είναι πλέον σε δύσκολη θέση και να

χάνει εδάφη και βάσεις, Ρωσία και Τουρκία είναι σε επαφές, χωρίς να απέχουν και οι ΗΠΑ. Με την επιχείρηση «Ειρήνη» να είναι εξέλιξη.

Ο στρατός του Χαφτάρ (LNA), τον οποίο απαρτίζουν και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων που έχουν αποφοιτήσει σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές, παρακολουθεί στενά τα ελληνικά δημοσιεύματα για τα ελληνοτουρκικά, κάτι που αποδεικνύεται και αυτή τη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» αντικαταστάθηκε από την «ΥΔΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία συμμετείχε στην θαλάσσια επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ΕΙΡΗΝΗ, λόγω αρκετά σοβαρής μηχανικής βλάβης που υπέστη εν πλω και χρήζει επισκευής εν όρμω.

Hellenic Navy’s Frigate ‘Spetsai’ set to join European operation IRINI. #Libya pic.twitter.com/RoZehlzXcG

— M.LNA (@LNA2019M) May 27, 2020

Μόσχα και Άγκυρα ξαναμοιράζουν την τράπουλα

Η επίθεση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, κατά της Τρίπολης μοιάζει όλο και περισσότερο σε κίνδυνο έπειτα από σειρά αποτυχιών και την αποχώρηση εκατοντάδων ρώσων μισθοφόρων από τις γραμμές του μετώπου νότια της πρωτεύουσας.

Την Τετάρτη (27/05) η Ουάσινγκτον κατηγόρησε, ωστόσο, τη Μόσχα για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών προς υποστήριξιν της επίθεσης του Χάφταρ κατά της πρωτεύουσας, έδρας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και υποστηρίζεται στρατιωτικά από την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα