Λαζανάς για κορονοϊό: Τον Αύγουστο θα έχουμε κορύφωση του προβλήματος (video)

Ως τον μήνα που θα παρατηρηθεί η κορύφωση του προβλήματος χαρακτήρισε τον Αύγουστο ο Μάριος Λαζανάς και γι αυτό στάθηκε στη σημασία να υπάρχει ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση προς τους πολίτες από όλες τις πλευρές, καθώς και υπευθυνότητα από την πλευρά των πολιτών, ώστε όλοι μαζί να περάσουμε τις «εξετάσεις» με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.

«Ο Αύγουστος μας ανησυχεί πάρα πολύ. Ήδη έχουν προηγηθεί οι μέρες χαλαρότητας του Ιουλίου και ήδη από αυτές υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων και τον Αύγουστο υπάρχει το μέγιστο της μετακίνησης για

τις καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχουν οι συγκεντρώσεις, υπήρξε πρόβλημα με τις συναυλίες, υπάρχει πρόβλημα με τους γάμους καθώς και τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις», τόνισε αρχικά ο εκ των κορυφαίων λοιμωξιολόγων στη χώρα μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και συνέχισε λέγοντας:

«Πιστεύω πως όλα πρέπει να γίνονται με σύνεση και εμείς να λάβουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται. Τα καμπανάκια έχουν χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αλλά ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θα υπάρχει κορύφωση του προβλήματος, γι αυτό και πρέπει να υπάρχει κορύφωση της ενημέρωσης και των προληπτικών μέτρων». 

Ο κ. Λαζανάς εκτιμά, πάντως, ότι εκτός από τα μέτρα θα πρέπει να επεκταθούν και οι έλεγχοι στην κοινότητα.

«Είναι το φαινόμενο του παγόβουνου που ανακαλύπτουμε την κορυφή του βουνού με τα τεστ τα μοριακά τα οποία υπάρχουν, αλλά από κάτω υπάρχει ένας πληθυσμός ακόμα ο οποίος είναι ασυμπτωματικός και είναι ωφέλιμο και σκόπιμο αυτός να ανευρεθεί και να θεραπευτεί αν χρειάζεται». 

Σωστή χρήση της μάσκας

Ο κ. Λαζανάς στάθηκε αρκετά στο πώς θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μάσκα. Ανέφερε ότι πολλοί χρησιμοποιούν τη μάσκα λάθος, την τοποθετούν δηλαδή στο πηγούνι ή όταν θέλουν να την διορθώσουν την πιάνουν με τα χέρια τους.

Τόνισε, λοιπόν, ότι αυτό είναι λάθος και εξήγησε ότι αν θέλουμε να διορθώσουμε την μάσκα δεν την πιάνουμε ποτέ από το μπροστινό μέρος, την πιάνουμε από τα κορδόνια και με αυτά διορθώνουμε τη θέση της γιατί αν η μάσκα μας έχει μολυνθεί από κάποιον που είναι απέναντι μας αυτόματα μεταφέρουμε τον ιό.

Ερωτηθείς γιατί έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας ακόμα και στο κατάστρωμα των πλοίων, εξήγησε ότι αυτό έγινε γιατί αυξήθηκε το ποσοστό επιβαινόντων στα πλοία λόγω του Αυγούστου.

Ο κ. Λαζανάς τόνισε το προφανές, ότι δηλαδή αν τα κρούσματα αυξάνονται, θα λαμβάνονται κι άλλα μέτρα.

Όπως, πάντως, είπε, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι δεν έχουμε αυξημένα κρούσματα στις ευπαθείς ομάδες, γιατί αυτό δείχνει ότι έχουν αρχίσει να προσέχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα