Λάρισα: Έρευνα για «χορό» εκατομμυρίων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Στις δικαστικές αίθουσες φαίνεται πως θα φτάσει η πολύκροτη υπόθεση της εκκαθάρισης της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας», καθώς από τη διαδικασία προκύπτουν αρκετά «θολά» σημεία, καθώς και «περίεργες» διαδρομές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr, ο ειδικός εκκαθαριστής που ανέλαβε την πολυδαίδαλη διευθέτηση των περιουσιακών και οικονομικών στοιχείων, καθώς και των εμπορικών δραστηριοτήτων της Ένωσης, έχει ήδη προχωρήσει σε μηνύσεις, αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται, είτε από την πλευρά του συνεταιρισμού, είτε από επιχειρήσεις που συνδέονται

με αυτόν.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει μία επένδυση στον χώρο των τυροκομικών, καθώς αναζητούνται τα «ίχνη» 4,2 εκ. ευρώ για τα οποία φέρεται να απουσιάζουν στοιχειώδη παραστατικά. Συγκεκριμένα, για τη μεταφορά αυτού του ποσού από την Ένωση προς την επιχείρηση που λειτουργούσε το τυροκομείο, δεν έχουν βρεθεί οι σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ του συνεταιρισμού, ενώ δεν υπάρχει «αιτιολογία μεταφοράς». Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό αυτό δεν μεταφέρθηκε εφάπαξ με μία συναλλαγή, αλλά με «μικροποσά» σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Παρόμοια φαινόμενα αναζήτησης διαδρομών ποσού ύψους άνω του ενός εκ. ευρώ, παρουσιάζονται τόσο στη δραστηριότητα της ελιάς, όσο και για το εμπορικό κέντρο Gaea LifeStyle Center.

«Τουλάχιστον όσον αφορά το τυροκομείο και την δραστηριότητα της ελιάς υπάρχουν οφειλές εκατομμυρίων και ποινικές ευθύνες που θα διερευνηθούν, όπως επίσης ότι για τις υποθέσεις αυτές έχουν ασκηθεί μηνύσεις και αγωγές για απόδοση ποινικών ευθυνών και αποζημιώσεων», επιβεβαίωσε ο αρμόδιος για την εκκαθάριση Βασίλης Κούτας μιλώντας στο onlarissa.gr.

Η εκκαθάριση βρίσκεται στην τελική ευθεία, ωστόσο η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα