«Λαϊκό προσκύνημα» στο γραφείο του Καραμανλή

«Ουρά» έκαναν και φέτος οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ έξω από το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με αφορμή την ονομαστική του εορτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με «γαλάζιες» πηγές, ειδικά φέτος, η προσέλευση για ευχές στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού ήταν σαφώς μεγαλύτερη από τα προηγούμενα έτη.

Άλλωστε, το 2019 είναι έτος μεγάλων εκλογικών μαχών. Ωστόσο, δεν λίγα τα στελέχη εκείνα που δεν αποκλείουν και εξελίξεις όσον αφορά στο εσωκομματικό τοπίο της Πειραιώς, στην περίπτωση που η «σοδειά» από τις κάλπες δεν είναι αυτή που υπολογιζόταν μέχρι

πριν από λίγο καιρό.

Άλλωστε, δεν αποτελεί μυστικό το ότι πολλά είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη που έχουν ενστάσεις ως προς τη γραμμή που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών: «Θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα, σε περίπτωση μικρής διαφοράς και θα πράξουμε αναλόγως», τόνισε με νόημα το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, ενώ λίγες ημέρες πιο πριν, ερωτηθείς στην ΕΡΤ για το εάν θεωρεί ότι η ΝΔ βρίσκεται σε καλό δρόμο, είχε απαντήσει: «Αυτά θα τα συζητήσουμε μετά τις εκλογές. Θεωρώ σε ώρα μάχης δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες συζητήσεις. ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Από τα παραπάνω δεν θα πρέπει να παραληφθούν και οι χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Alpha, αναφορικά με την επιστροφή του στην Ελλάδα και την κεντρική πολιτική σκηνή. «Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων», τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος για το τι θα κάνει όταν επιστρέψει.

Σε κάθε περίπτωση, οι «γαλάζιες φατρίες» εμφανίζουν μια πιο έντονη κινητικότητα στο εσωκομματικό πεδίο το τελευταίο διάστημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα