Συγκλονιστικές στιγμές στο τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο

Πλήθος κόσμου του αθλητισμού και της πολιτικής είπε το τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο στη Μητρόπολη ΑθηνώνΠριν από τη νεκρώσιμη ακολουθία η σορός του πρώην σπουδαίου παράγοντα, που πρόσφερε πολλά και στον επιχειρηματικό τομέα, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημαH σημαία του Παναθηναϊκού σκέπαζε το φέρετρο του, όπως ήταν η επιθυμία του

Πλήθος κόσμου από τους χώρους του αθλητισμού και της πολιτικής έδωσε το «παρών» στη Μητρόπολη Αθηνών από

το πρωί της Τρίτης (26/3), στο τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο (απεβίωσε πριν μία εβδομάδα), ώστε να τιμήσει τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος πρόσφερε πολλά και στον επιχειρηματικό τομέα.

Στις 14:00 ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν από το πρωί (08:30 – 12:30), όταν και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου. H σημαία του Παναθηναϊκού σκέπαζε το φέρετρο του, σύμφωνα με την επιθυμία του «τυφώνα». Περίπου 2000 φίλαθλοι περίμεναν για το «ύστατο χαίρε» στον πρώην παράγοντα των «πράσινων», έξω από τη Μητρόπολη, κατά την εξόδιο ακολουθία. Μετά την ολοκλήρωσή της η πομπή πήρε τον δρόμο για το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου θα γίνει η ταφή.

Από το πρωί της Τρίτης πολύς κόσμος – επώνυμοι και ανώνυμοι – βρέθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να πει το τελευταίο «αντίο» και να αποτίσει φόρο τιμής στον ιστορικό παράγοντα των «πράσινων». Σύσσωμη η παναθηναϊκή οικογένεια ήταν εκεί…

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (είχε στείλει και στεφάνι), οι οποίοι θέλησαν να αποχαιρετήσει τον εμβληματικό ηγέτη του Παναθηναϊκού. Το «παρών» έδωσαν, ακόμα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Μπακογιάννης (υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων).

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έφτασε στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 12:30, ώστε να αποχαιρετήσει τον θείο του Θανάση. Ήταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

Συγκλονιστικές στιγμές είχαμε όταν έφτασε στον χώρο ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο ήρθε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Εκεί βρίσκονται και πολλοί αθλητές από όλα τα τμήματα των «πράσινων».

Το ίδιο έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ στην Ελλάδα ταξίδεψαν και οι Δημήτρης Ιτούδης, Ντέγιαν Μποτιρόγκα. Ο εμβληματικός πρώην αρχηγός των «πράσινων», αλλά και ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας – όπως και οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Βασίλης Σπανούλης – ήταν από τους πρωταγωνιστές στην αυτοκρατορία που έχτισαν οι «πράσινοι» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για το πρώην αστέρα του μπάσκετ από τη Σερβία.

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ παρακολούθησε, επίσης, τη νεκρώσιμος ακολουθία με τους «πράσινους», αλλά και τον Ρικ Πιτίνο να χειροκροτούνται. Παλαίμαχοι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας του συλλόγου (Σαραβάκος, Δομάζος, Αντωνιάδης, Λιβαθηνός) είπαν και αυτοί το τελευταίο «αντίο» στον «τυφώνα» του ελληνικού αθλητισμού.

Την ΚΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Σκινδήλιας και ο τιμ μάνατζερ, Χρήστος Μπαφές. Στην Αθήνα για να πει το τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο ήρθε και ο πρώην τεχνικός των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ, έχοντας μαζί του και τον συνεργάτη του, Ινίγο Θορθάνο.

Ο ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στην αγάπη που έτρεφε στον Θανάση Γιαννακόπουλο: «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Με εντυπωσίασε όταν τον γνώρισα, γιατί είχα ακούσει πολλά πράγματα για εκείνον πριν έρθω, αλλά όταν τον γνώρισα κατάλαβα ότι όλα ήταν αλήθεια. Το πάθος του για το μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό, τι έκανε όλη του την ζωή γι’ αυτή την ομάδα, οπότε αμέσως καταλαβαίνεις την ιστορία μιας ομάδας. Τον αγαπούσα πάρα πολύ, με βοήθησε πολύ και ήταν πάντα ευγενικός όταν με συναντούσε. Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα. Αμέσως μόλις άκουσα αυτά τα άσχημα νέα, μίλησα με τους βοηθούς μου να μάθω την ημέρα και αποφάσισα να έρθω».

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης πήγε, επίσης, στη Μητρόπολη και δέχθηκε ένα ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο, όπως και οι ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης.

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν, όπως αναφέραμε, όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ, ανάμεσά τους οι Γιώργος Βασιλακόπουλος (πρόεδρος της ΕΟΚ), Παναγιώτης Γιαννάκης, Κώστας Τσαρτσαρής, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα στεφάνια που έχουν κατατεθεί στο χώρο είναι εκατοντάδες. Ξεχωρίζει αυτό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως και αυτό του Σωκράτη Κόκκαλη, που έγραφε: «Στον αγαπητό φίλο Θανάση».

Μεταξύ άλλων, στεφάνια έχουν αποστείλει η ΒΙΑΝΕΞ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Βασίλης Σπανούλης. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος, Ιβάν Σαββίδης, κατέθεσαν με τη σειρά τους στεφάνια στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου, στη Μητρόπολη. Στεφάνια σε σχήμα «τριφυλλιού» έχουν καταθέσει και οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Να αναφέρουμε ότι στη Μητρόπολη έφτασε η μηχανοκίνητη πορεία της Θύρας 13, η οποία αποχαιρέτησε τον Θανάση Γιαννακόπουλου με χειροκροτήματα και συνθήματα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν μαζί τους έχουν ένα τεράστιο πανό – ήταν και στο τελευταίο ματς της ομάδας μπάσκετ στο ΟΑΚΑ – ενώ μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν και το… «Κι αν έφυγαν ο Παύλος κι ο Θανάσης, και πέταξαν ψηλά στον ουρανό, δε θα ξεχάσω τι μου χάρισαν ποτέ μου, για αυτό και εγώ θα τραγουδώ».

Οι εικόνες ήταν συγκινητικές από το πρωί, ενώ στις 12:45 η σορός μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, όπου στις 14:00 ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία. Στη συνεχεία θα γίνει η κηδεία στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών, εκεί όπου έχει ταφεί και ο αδερφός του, Παύλος, από τον προηγούμενο Ιούνιο.

Την ώρα της μεταφοράς της σορού στο κεντρικό ναό, οι φίλοι του «τριφυλλιού» που βρέθηκαν στη Μητρόπολη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ η ιαχή «Αθάνατος» κυριάρχησε. Έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου, υπήρχαν σημαίες του Παναθηναϊκού, της Ελλάδος και της ΒΙΑΝΕΞ.

Φωτογραφίες: intime.gr/eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα