Κυριάρχησε και συνεχίζει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα με πέναλτι… λύτρωση (video)

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί στο Europa League και στους «32» της διοργάνωσης, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League, καταλαμβάνοντας την προνομιούχο 3η θέση. Το «χρυσό» γκολ

σημείωσε με πέναλτι ο Ελ Αραμπί στο 87′. Γκολ που… λύτωσε τους Πειραιώτες, οι οποίοι ήταν καλύτεροι και είχαν δοκάρι, ενώ οι Σέρβοι έχασαν πέναλτι με τον Τομανέ στο 42’…

Ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να επιβάλει τον ρυθμό του. Από την άλλη ο Μιλόγεβιτς είχε δηλώσει ότι δεν θα έπαιζαν για την ισοπαλία, αλλά η εικόνα του Ερυθρού Αστέρα έδειχνε ότι δεν είχαν το μυαλό στην επίθεση.

Οι Πειραιώτες σε έναν επιθετικό μονόλογο δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με σημαντικότερη την κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 34′ που πέρασε λίγο άουτ. Ο Ποντένσε ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης και δημιούργησε όλο το παιχνίδι.

Η φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Μάριν στο 42΄ κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τομανέ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερο πάθος, πίεσε, έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 59′, αλλά η κεφαλιά του Ελ Αραμπί, μετά από σέντρα του Τσιμίκα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 63′ ο Ποντένσε βρέθηκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Μπόργιαν. Στο 70′ οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Ποντένσε από καλή θέση και με τον Μπόργιαν εκτός θέσης κατάφερε να στείλει την μπάλα εκτός εστίας.

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Γιαντέρ βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή κι ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί κι έκανε το 1-0.

Κίτρινες: Γκιλιέρμε, Ποτένσε, Καμαρά, Γκερέρο – Ρόντιτς, Ντέγκενε, Μπόριαν, Γιαντέρ

Διαίτητης: Ορσάτο (Ιταλία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά (61′ Γκερερο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Ελ Αραμπί (90′ Μπενζιά), Μασούρας (70′ Λοβέρα).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς (82′ Γιαντέρ) , Πέτροβιτς, Βουκάνοβιτς (65′ Μποάκιε), Ίβανιτς, Ματέο Γκαρσία, Μάριν, Τομανέ(58′ Φαν Λα Πάρα)

Δείτε εδώ τι έγινε στα άλλα παιχνίδια της βραδιάς.

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Στο Europa League θα συνεχιστεί η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες ομάδες είναι υποψήφιοι αντίπαλοι. Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν ως η 2η χειρότερη τρίτη όλων των ομίλων του Champions League και ως εκ τούτου θα μπουν στην κλήρωση των «32» του Europa League που θα γίνει την Δευτέρα (16/12) από το γκρουπ των αδυνάτων.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα είναι οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League, αλλά και οι 12 ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στους ομίλους του Europa League.

Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος, οι αντίπαλοι είναι γνωστοί και πρόκειται για τους: Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ, Ίντερ και Μπενφίκα.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με τους πρώτους των ομίλων Europa League, μία αγωνιστική πριν από το τέλος, έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά οι εξής ομάδες που γίνονται άμεσα υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση οι: Σεβίλλη, Σέλτικ, Εσπανιόλ.

Με άλλα λόγια οι Πειραιώτες γνωρίζουν ήδη τους επτά από τους 16 υποψήφιους αντιπάλους, ενώ η κατάσταση στους υπόλοιπους ομίλους του Europa League σε ότι αφορά την πρωτιά μία αγωνιστική – διεξάγεται την Πέμπτη (12/12) – πριν από το τέλος έχει ως εξής:

2ος όμιλος: Κοπεγχάγη ή Μάλμε

3ος όμιλος: Βασιλεία, Χετάφε ή Κράσνονταρ

4ος όμιλος: Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ή ΛΑΣΚ Λιντς

6ος όμιλος: Άρσεναλ ή Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

7ος όμιλος: Ρέιντζερς ή Πόρτο ή Γιουγνκ Μπόις

9ος όμιλος: Γάνδη ή Βόλφσμπουργκ ή Σεντ Ετιέν

10ος όμιλος: Γκλάντμπαχ ή Ρόμα ή Μπασάκσεχιρ

11ος όμιλος: Μπράγκα ή Γουλβς

12ος όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Άλκμααρ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες νοκ-άουτ για τη φάση των «32» του Europa League θα γίνουν στις 20 και στις 27 Φεβρουαρίου, με τον Ολυμπιακό να έχει ενδιάμεσα (24 Φεβρουαρίου) το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, sdna.gr)

Φωτογραφίες: intime.gr

Πηγή: Κυριάρχησε και συνεχίζει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα με πέναλτι… λύτρωση (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα