Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη για την ΑΕΚ στην Καλλιθέα, πρωταγωνιστής ο νεαρός Γιούσης (εικόνες)

Με πρωταγωνιστή το νεαρό Χρήστο Γιούση που σημείωσε δύο γκολ (30′, 77′) η ΑΕΚ νίκησε 3-2 την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Το σκορ για την Ένωση που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την πρόκριση, άνοιξε ο Άνταμ Τζανετόπουλος στο 8′, ενώ για την Καλλιθέα που είχε αποκλειστεί πριν

από την έναρξη του παιχνιδιού, σκόραραν οι Παπαγγελής (32′), Ταλέντο (38′ πεν.).

Στο 8′, μετά από κόρνερ του Κλωναρίδη, ο Τζανετόπουλος σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και άνοιξε το σκορ με το δεύτερο φετινό του γκολ. Στο 30′, ο 18χρονος Γιούσης, στην πρώτη του παρουσία με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και με υποδειγματικό τελείωμα έγραψε το 0-2.

Η Καλλιθέα απάντησε αμέσως καθώς στο 32′ ο Παπαγγελής μείωσε σε 1-2, όταν πήρε το «ριμπάουντ» μετά το σουτ στο δοκάρι που είχε ο Μήλιος. Στο 38′, ο Τζανετόπουλος ανέτρεψε τον Βραζιλιάνο Ταλέντο μέσα στην περιοχή, ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε το πέναλτι και ισοφάρισε.

Στο 67′, ο Γιακουμάκης «σημάδεψε» το δοκάρι μετά από νέα έξοχη ενέργεια του Γιούση και έχασε την ευκαιρία να «σπάσει το ρόδι». Ο Γιούσης ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα, καθώς πέτυχε και το νικητήριο γκολ στο 77′, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει ακόμα ένα το οποίο (ορθώς) ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Κίτρινες: Μίγγος – Τζανετόπουλος

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μαρσέλο Τροΐζι): Κορονάκης, Βαλμάς, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Μπραϊμα, Μίγγος, Ταλέντο (86΄ Αλ. Γαρδικιώτης), Μήλιος (79΄ Κερασίδης), Σμυρλής, Μάκο (46΄ Μαραθωνίτης), Παπαγγελής

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γιούσης, Λαμπρόπουλος (37΄ Αϊντάρεβιτς), Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Βινίσιους, Κονέ (46΄ Γκάλο), Τζανετόπουλος, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης, Βλαχομήτρος (69΄ Μπακασέτας)

* Ο Χιμένεθ είναι τιμωρημένος κι έτσι στον πάγκο κάθισε ο βοηθός του Φελίπε Ουφάνο

* Με ενοχλήσεις στο γόνατο αποχώρησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα