Κύκλωμα «Ριχάρδος»: Μετέφεραν χρυσό με πλαστά έγγραφα μέσω του αεροδρομίου

Με πλαστά έγγραφα μεταφέρθηκε τουλάχιστον τρεις φορές χρυσός από το αεροδρόμιο στην Τουρκία, σύμφωνα με τον AlphaΠληροφορίες πως μετέφεραν χρυσό με μη νόμιμα έγγραφα και στην ΕλλάδαΕλεύθεροι με περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εννέα κατηγορούμενοι, ένας προφυλακιστέος

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του δαιδαλώδους κυκλώματος χρυσού.

Πλαστά έγγραφα. Από τιμολόγια έως δελτία αποστολής. Όλα έμοιαζαν νόμιμα

αλλά στην πραγματικότητα ο χρυσός που έφυγε για την Τουρκία μέσα από το τελωνείο του αεροδρομίου, τουλάχιστον τρεις φορές, ήταν με πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με τον Alpha, που επικαλείται ανώτερο στέλεχος των οικονομικών διωκτικών αρχών, οι άνθρωποι του κυκλώματος είχαν καταφέρει να φτιάξουν μία σειρά από πλαστά έγγραφα και έτσι έβγαλαν τον χρυσό, μέσω του τελωνείου.

Αυτό που ερευνάται είναι αν είχαν δικό τους άνθρωπο στο τελωνείο, ο οποίος έκανε τα «στραβά μάτια», όταν περνούσαν από μπροστά του αυτά τα έγγραφα ή αν ήταν τόσο καλοφτιαγμένα που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν.

Μεταξύ άλλων, τα έγγραφα αυτά αφορούσαν την καθαρότητα και το βάρος του χρυσού.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον Alpha, με πλαστά έγγραφα πραγματοποιείτο και η μεταφορά του χρυσού και στο εσωτερικό της χώρας.

Ελεύθεροι με περιοριστικό όρο

Σε εξέλιξη είναι οι απολογίες των κατηγορουμένων στην ανακρίτρια διαφθοράς. Μέχρι αργά το απόγευμα είχαν απολογηθεί δέκα άτομα. Ήδη εννέα έχουν αφεθεί ελεύθεροι με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ ένας κρίθηκε προφυλακιστέος. Ανάμεσα στους εννέα ελεύθερους είναι ένας επιχειρηματίας στον χώρο του κοσμήματος ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς:

«Δεν έχω καμία σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Η συνομιλία που έχω με συγκατηγορούμενό μου είναι μία φιλική συνομιλία που δεν περιέχει κάτι το μεμπτό. Κάποια αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή μου δεν είναι δικά μου και υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά».

Στα άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα είναι και δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, υπάλληλοι στο χυτήριο στο κέντρο της Αθήνας.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες, είμαι αθώος για όσα μου αποδίδονται. Εργάζομαι νόμιμα στην επιχείρηση με τα ενεχυροδανειστήρια ως υπάλληλος. Είμαι οικογενειάρχης και ζω πολλά χρόνια στην Ελλάδα».

Ο δεύτερος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια: «Δεν υπάρχει καμία παράνομη δραστηριότητα, εργάζομαι νόμιμα στην επιχείρηση τα τελευταία χρόνια, δεν έχω καμία εμπλοκή με την υπόθεση».

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο εάν θα απολογηθούν την Παρασκευή ο φερόμενος ως συναρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος. Δύο άτομα που φέρεται να έχουν οικογενειακή σχέση μεταξύ τους. Είναι συριακής καταγωγής αλλά τουρκικής υπηκοότητας.



Keywords
Τυχαία Θέματα